Τοντ: «Τον τελευταίο λόγο η FIA»

Τοντ: «Τον τελευταίο λόγο η FIA»

Τοντ: «Τον τελευταίο λόγο η FIA»

Ο Ζαν Τοντ τόνισε ότι η FIA θα έχει τον τελευταίο λόγο στους κανονισμούς της Formula1, μετά το 2020, όταν λήγει η ισχύουσα Συνθήκη Ομόνοιας με τις ομάδες.

Το 2020 λήγει η ισχύουσα Συνθήκη Ομόνοιας, η συμφωνία που υπάρχει μεταξύ των ομάδων και των κατασκευαστών της Formula1, της διοίκησης του σπορ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Σε αυτή αναφέρθηκε ο Ζαν Τοντ από το Τορίνο, όπου βρέθηκε για την Αθλητική Διάσκεψη της FIA.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης που οφείλεται για τη διεξαγωγή πολλών αθλητικών γεγονότων στα μηχανοκίνητα σπορ τόνισε ότι η Ομοσπονδία θα έχει τον τελευταίο λόγο από το 2020 και μετά, όσον αφορά τους κανονισμούς της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης Ομόνοιας.

Αν θέλετε να έχετε τη συμμετοχή των ομάδων και των κατασκευαστών, πρέπει να στηρίξουν αυτό που κάνετε. Πολύ συχνά οι κατασκευαστές εμπλέκονται επειδή ότι πρόκειται για ένα δυνατό εργαλείο στην αγορά. Εμένα πάντα μου αρέσει να ακούω τι σκέφτεται ο καθένας, όχι μόνο οι κατασκευαστές, αλλά και οι οπαδοί, οι δημοσιογράφοι.

Στο τέλος πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ περισσότερη αυτονομία για να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις. Θα έχουμε συζητήσεις και είναι πολύ σημαντικό να έχεις πλευρές που συμμετέχουν στην επιρροή. Όμως, πρέπει να είναι το κυβερνητικό σώμα που θα πάρει την απόφαση με την υποστήριξη του υποστηρικτή διότι αυτός έχει την ευθύνη να πουλήσει το σόου. Θα είναι πολύ άδικο να πω ότι θα διατάξουμε και μετά θα πουλήσει», είπε ο Τοντ.

Best of internet