Αυτό είναι το νέο «τέρας» της Mercedes-AMG (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτό είναι το νέο «τέρας» της Mercedes-AMG (video)
Η GT R είναι το κορυφαίο μοντέλο στην γκάμα της Γερμανικής φίρμας και τα χαρακτηριστικά της δεν είναι... κατώτερα από αυτά που αρμόζουν σε μια ναυαρχίδα!

Με την GT, η Mercedes-AMG κάνει τη δική της πρόταση στην αγορά των supercars, με το αυτοκίνητο να διατίθεται και με υψηλότερη ισχύ στους 510 ίππους ως GT S. Τώρα, η... κορυφή άλλαξε χέρια και πέρασε στην GT R, η οποία είναι πιο σκληροπυρηνική και στοχεύει σε πιο «ειδικό» κοινό.

Για να σταθεί λοιπόν απέναντι στις Porsche 911 GT3 RS και τη McLaren 675LT εφοδιάζεται με μια βελτιωμένη εκδοχή του γνωστού V8 Twin-Turbo κινητήρα των 4.0 λίτρων, με την απόδοση να έχει... εκτιναχθεί στους 585 ίππους και τα 700 Nm ροπής! Έτσι, η ολοκλήρωση του 0-100 χλμ./ώρα δεν απαιτεί περισσότερα από 3,6 δευτερόλεπτα, με αυτό το χρόνο να οφείλεται και στη μείωση βάρους που έχει επιτευχθεί με τη χρήση ανθρακονημάτων στο αμάξωμα.

Η Mercedes-AMG το παρουσίαζε ως το τέρας της πράσινης κόλασης (όπως είναι το...δεύτερο όνομα της πίστας του Νίρμπουργκρινγκ) και εξωτερικά θα ξεχωρίσει από τις μαύρες πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου και το ειδικό χρώμα Green Hell Magno. Η αεροτομή στο πίσω μέρος συμβάλλει στην καλύτερη ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες για καλύτερη συμπεριφορά. Φρένα και αναρτήσεις, έχουν επίσης βελτιωθεί. Στο εσωτερικό, το αγωνιστικό... πνεύμα δεν έχει χαθεί, με τα μπάκετ καθίσματα και το τιμόνι από αλκανταρα να δίνουν τις δικές τους σπορ πινελιές. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται εκτενώς και στο ταμπλό, ενώ στην κεντρική οθόνη έχουν προστεθεί ακόμη περισσότερες επιλογές, που δείχνουν πληροφορίες για τον κινητήρα σε πραγματικό χρόνο. Δείτε το βίντεο της επίσημης παρουσίασης και ακριβώς από κάτω, τις φωτογραφίες του μοντέλου!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!