Με 510 ίππους κατά του Brexit ο Κλάρκσον

Με 510 ίππους κατά του Brexit ο Κλάρκσον

Με 510 ίππους κατά του Brexit ο Κλάρκσον

Ο εκκεντρικός πρώην μίστερ Top Gear αιφνιδίασε ψηφίζοντας κατά του Brexit, αν και έχει περάσει από γενεές δεκατέσσερις διάφορους Ευρωπαίους και ειδικότερα τους Γερμανούς.

Τελικά οι 510 ίπποι της Alfa Romeo Giulia δεν απέτρεψαν την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Τη νύχτα του δημοψηφίσματος ανέβασε ο Τζέρεμι Κλάρκσον στο Twitter το ερώτημα «θα προλάβω να φτάσω έγκαιρα στο εκλογικό κέντρο;» μαζί με τη φωτογραφία μίας Alfa Romeo Quadrifoglio, την οποία δοκιμάζει αυτές τις ημέρες. Λίγο αργότερα σήμανε λήξη συναγερμού με ένα νέο μήνυμα, όπου έγραφε τα εξής: «Προς όλους τους ηπειρωτικούς Ευρωπαίους. Μην ανησυχείτε. Είμαι σχεδόν βέβαιος, ότι θα είμαστε και αύριο εδώ, για να σας βοηθάμε». Τελικά ο πρώην παρουσιαστής του Top Gear έπεσε έξω στις προβλέψεις του, αφού επικράτησαν οι οπαδοί του Brexit.

Κατά έναν περίεργο τρόπο, ο Κλάρκσον είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της χώρας του στην ΕΕ, αν και έχει εκφραστεί κατά καιρούς με υποτιμητικά και προσβλητικά σχόλια για άλλους Ευρωπαίους και ιδιαίτερα για τους Γερμανούς. Παρόλα αυτά, στην κυριακάτικη στήλη που διατηρεί στην εφημερίδα Sunday Times είχε ταχθεί αντίθετος στην ιδέα της εξόδου της χώρας του από την ΕΕ.

Ο Βρετανός είχε ζητήσει μεταξύ αστείου και σοβαρού τη δημιουργία των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» με «ένα στρατό και ένα νόμισμα», ενώ δικαιολόγησε τη στάση του με το σχόλιο, ότι «η Μεγάλη Βρετανία δεν ασκεί μόνη της καμία σημαντική επιρροή στην παγκόσμια σκηνή». Ταυτόχρονα έκανε έκκληση για ενότητα μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών και των αξιών τους, ώστε να δημιουργηθεί ένα αντίβαρο απέναντι στις ΗΠΑ.

«Αγαπώ την Ευρώπη και αυτό είναι σημαντικό για εμένα», συμπλήρωσε ο αθυρόστομος Αγγλος, που θα παρουσιάζει πλέον από το φθινόπωρο μαζί με τους Τζέιμς Μέι και Ρίτσαρντ Χάμοντ μία νέα εκπομπή με την ονομασία ‘’The Grand Tour’’.

Best of internet