«Πρέπει να πληρώσει η Ferrari για Πέρεζ, Σάινθ»

Νίκος Τσιώκος
«Πρέπει να πληρώσει η Ferrari για Πέρεζ, Σάινθ»
Από Force India, Red Bull τονίστηκε ότι η Ferrari θα πρέπει να πληρώσει, αν θέλει να πάρει έναν εκ των Πέρεζ και Σάινθ, αντίστοιχα, για το 2017.

Όσο δεν ανανεώνει ο Κίμι Ραϊκόνεν, ακούγονται ολοένα και περισσότερα ονόματα ως υποψήφιοι αντικαταστάτες. Δύο εξ' αυτών είναι των Σέρχιο Πέρεζ και Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ. Για τον πρώτο ο Ότμαρ Σζαφνάουερ είχε ξεκαθαρίσει ότι η Ferrari θα πρέπει να πληρώσει, αν θέλει τον Μεξικανό, κάτι που επανέλαβε λίγες ημέρες αργότερα.

«Η Ferrari παίρνει από τους κατόχους των εμπορικών δικαιωμάτων τρεις φορές περισσότερα από εμάς. Οπότε, θα έχουν τα χρήματα να αγοράσουν έναν πιλότο», ανέφερε ο αθλητικός διευθυντής της Force India. Πάντως, ο τιμ μάνατζερ της ομάδας του Σίλβερστοουν τόνισε πως ο καθένας θα ήθελε να τρέξει για λογαριασμό της Scuderia.

«Όλοι στο γκριντ θα το ήθελαν (να τρέξουν για τη Ferrari). Είναι θεμιτό να το ονειρεύεσαι. Ο Σέρχιο είναι στην καλύτερη φόρμα της ζωής του», είπε ο Στίβενσον. Όσο για τον Σάινθ, όλα δείχνουν ότι οδεύει σε μία ακόμη χρονιά με την Toro Rosso. Οι θέσεις στη Red Bull «κλείδωσαν» τουλάχιστον για το 2017, με τον Χέλμουτ Μάρκο να τονίζει ότι η ομάδα του Μαρανέλο θα πρέπει να πληρώσει και για τον Ισπανό.

«Αν η Ferrari πλήρωνε, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε γι' αυτό», ήταν τα λόγια του διευθύνοντα συμβούλου των «κόκκινων ταύρων» στο Autosport. Έτσι, απομένει να δούμε αν η Ferrari θα συνεχίσει με το ίδιο οδηγικό δίδυμο την επόμενη χρονιά ή αν θα προτιμήσει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να επενδύσει στο μέλλον με έναν εκ των δύο προαναφερθέντων, που δείχνουν ότι διαθέτουν ταλέντο και πως αξίζουν μία ευκαιρία σε κορυφαία ομάδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!