Αυτή η Aston Martin είναι μια και μοναδική

Αυτή η Aston Martin είναι μια και μοναδική

Αυτή η Aston Martin είναι μια και μοναδική

Η ανοιχτή έκδοση της Aston Martin Vantage GT12 με την ονομασία roadster, κατασκευάστηκε από τη βρετανική εταιρεία για έναν και μόνο πελάτη. 

Θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι ένα τόσο όμορφο και δυναμικό ανοιχτό αυτοκίνητο θα το ήθελε ο καθένας μας. Από τον καθένα λοιπόν, ελάχιστοι θα ήταν αυτοί που θα είχαν να το πληρώσουν. Ωστόσο ούτε και αυτοί μπορούν να το αποκτήσουν.

Η Aston Martin Vantage GT12 Roadster είναι μια και μοναδική, παιδί του τμήματος ειδικών κατασκευών Q της βρετανικής εταιρείας. Αυτό το τμήμα αναλαμβάνει να κάνει τα πιο ιδιαίτερα και περίεργα όνειρα κάθε πελάτη πραγματικότητα. Στην προκειμένη περίπτωση, ο πελάτης ήθελε ανοιχτή Vantage.

Η εταιρεία δεν ανακοινώνει πόσο πλήρωσε ο απαιτητικός αυτός κύριος, εμείς όμως υπολογίζουμε τουλάχιστον τα διπλά από μια Vantage V12 παραγωγής, που χωρίς τους απίστευτους φόρους της χώρας μας κοστίζει κοντά στις 350.000€.

Παρότι η Aston δεν έβαλε χέρι στα μηχανικά μέρη, διατηρώντας αναλλοίωτο τον V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 600 περίπου ίππων ισχύος και των 625 Nm ροπής, έκανε εκτεταμένες αλλαγές και ενισχύσεις στο αμάξωμα για να διατηρήσει την αντοχή του, παρά την αφαίρεση της οροφής.

Πολλά στοιχεία άλλαξαν με ενισχυμένα από ίνες άνθρακα και φυσικά η ανάρτηση ρυθμίστηκε εκ νέου, για να ταιριάζει μάλλον με το κάπως αυξημένο βάρος της κατασκευής, λόγω των ενισχύσεων και του μηχανισμού της οροφής.

Επιδόσεις δεν έγινα γνωστές, αλλά μάλλον δεν πρέπει να διαφέρουν από τα 3,7 δευτερόλεπτα που χρειάζεται η κουπέ Vantage για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα και την τελική ταχύτητα των 297 χλμ./ώρα.

Εντυπωσιακά νούμερα, σε ένα εκπληκτικό εμφανισιακά πακέτο που είναι στην κυριολεξία «φάτε μάτια ψάρια», καθώς μόνο ο «άγνωστος Χ» σε εμάς θα το αποκτήσει. Καλορίζικο, πάντως. 

Best of internet