Kορυφαία ασφάλεια για το Seat Ateca (video)

Γιώργος Βαρίνος
Kορυφαία ασφάλεια για το Seat Ateca (video)
Το πρώτο SUV της Seat, το Ateca, μπαίνει με το δεξί στην αγορά καθώς απέσπασε την υψηλότερη αξιολόγηση του Euro NCAP.

Το μικρό – μεσαίο SUV της Seat, tο Ateca, απέσπασε τόσο την κορυφαία συνολική κατάταξη, όσο και πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε κάθε μία από τις επιμέρους κατηγορίες που περιλαμβάνονται στις δοκιμές του Euro NCAP. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε αυτές της ασφάλειας ενηλίκων επιβατών και προστασίας παιδιών καθώς και σε αυτές της προστασίας πεζών και συστημάτων υποστήριξης του οδηγού.

Η αναγνώριση αυτή έρχεται λίγο πριν την προγραμματισμένη έναρξη πωλήσεων του Ateca στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Το Ateca είναι το πρώτο μοντέλο της μελλοντικής, επιθετικής πολιτικής της Seat, που σταδιακά θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 18 μηνών, με τέσσερα συνολικά νέα μοντέλα.

Μεταξύ των νέων μοντέλων θα πρέπει να αναμένουμε και ένα ακόμα μικρότερο crossover στα τέλη του 2017. Υπενθυμίζουμε ότι ο ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών νέων αυτοκινήτων Euro NCAP έχει αυξήσει τον αριθμό των δοκιμών στις οποίες υποβάλλονται τα νέα μοντέλα και έχει θέσει αυστηρότερα πρότυπα για την αξιολόγησή τους το 2016.

Η επιτυχία του Ateca στο πρόγραμμα των δοκιμών πρόσκρουσης οφείλεται στα εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει και ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου. Το νέο μοντέλο, το οποίο έχει εξ ολοκλήρου σχεδιαστεί στη Βαρκελώνη, διαθέτει το σύστημα φρεναρίσματος ανάγκης Front Assist με αναγνώριση πεζών για οδήγηση μέσα στην πόλη ή τον αυτοκινητόδρομο, το οποίο αξιολογείται θετικά από το Euro NCAP. Επιπλέον το πρόγραμμα δοκιμών ασφάλειας αξιολογεί και το σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Lane Assist, που είναι διαθέσιμο σε όλη τη γκάμα του Ateca.

Το νέο SUV της Seat, ο τρίτος πυλώνας της μάρκας δίπλα στο Ibiza και το Leon, είναι εξοπλισμένο με επτά αερόσακους στο βασικό του εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου του αερόσακου γονάτου οδηγού, καθώς και ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες και περιοριστή φορτίου στα εμπρός και πίσω καθίσματα.

Επιπρόσθετα, στον εξοπλισμό μπορεί να περιληφθούν υποβοήθηση μεγάλης σκάλας φώτων, έλεγχος τυφλού σημείου, σύστημα ανίχνευσης κίνησης στο πίσω μέρος, κάμερα 360ο και σύστημα υπενθύμισης κούρασης για τον οδηγό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!