Το νέο Citroen C3 θα κάνει αίσθηση (video)

Γιώργος Βαρίνος
Το νέο Citroen C3 θα κάνει αίσθηση (video)
Η online παρουσίαση του νέου supermini της Citroen ανακοινώθηκε για τις 29 Ιουνίου, με την υπόσχεση ότι θα «ταρακουνήσει τον ανταγωνισμό».

Μετά από 7 χρόνια στην παραγωγή, είναι προφανές ότι το Citroen C3 χρειάζεται ανανέωση για να συνεχίσει να αποτελεί έναν υπολογίσιμο αντίπαλο στην κατηγορία.

Αθροιστικά η πρώτη (2002) και δεύτερη γενιά του μοντέλου έχει πουλήσει περισσότερες από 3,6 εκατομμύρια μονάδες και κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχημένη. Η τρίτη γενιά ωστόσο «γυρίζει σελίδα» και θα αποποιηθεί τη συμβατικότητα, καθώς θα έχει ένα ιδιαίτερα νεανικό και δυναμικό χαρακτήρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας.

Βασισμένο στο ίδιο πλαίσιο με το 208, το νέο C3 θα είναι σίγουρα πολύ πιο ενδιαφέρον και στην οδήγηση, ενώ αισθητικά εικάζουμε ότι θα αναπαράγει αρκετά στιλιστικά στοιχεία του C4 Cactus, που παρά τον φουτουριστικό και ιδιαίτερο χαρακτήρα του άρεσε στο κοινό.

Αυτή η αίσθηση ενισχύεται και από τις κατασκοπευτικές εικόνες των καμουφλαρισμένων πρωτότυπων του μοντέλου, όπου διακρίνεται ξεκάθαρα η δύο επιπέδων διάταξη στα εμπρός φωτιστικά σώματα. Επίσης, σε σχέση με το 208, το C3 θα είναι πιο μακρύ, πιο ψηλό και πιο ευρύχωρο, με τις αναλογίες του να αφήνουν υποσχέσεις για κορυφαία άνεση στην κατηγορία.

Στους κινητήρες δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις, με τα σύνολο των 3 κυλίδρων βενζίνης και των 4 κυλίνδρων diesel προδιαγραφών Euro 6 να βρίσκουν τη θέση τους κάτω από το καπό, πιθανότατα με βελτιώσεις όσον αφορά στην κατανάλωση και στις εκπομπές ρύπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η online παρουσίαση του C3 τρίτης γενιάς θα πραγματοποιηθεί μέσω των σελίδων της Citroen στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο fb και στο twitter, την Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Έως τότε, δείτε πως μπορεί να είναι το νέο μοντέλο, στην καλλιτεχνική απεικόνισή του, η οποία θεωρούμε ότι μάλλον βρίσκεται πολύ κοντά στην τελική του μορφή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!