To drone που "καταπίνει" supercars (video)

Γιώργος Βαρίνος
To drone που "καταπίνει" supercars (video)
Η Nissan δημιούργησε ένα ταχύτατο drone που το ονόμασε GT-R, αλλά της βγήκε πιο γρήγορο από το κορυφαίο της αυτοκίνητο.

Η Nissan δημιούργησε το GT-R drone : Κατασκευασμένο για να είναι σε θέση να ακολουθεί το νέο Nissan GT-R κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών γυρισμάτων σε πίστα, η μικρή πτητική μηχανή διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας από πλευράς επιδόσεων, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο supercar της Nissan.
Ωστόσο, με επιτάχυνση 0 – 100 χλμ/ώρα σε μόλις 1.3 δευτερόλεπτα, είναι ένα από τα ταχύτερα αγωνιστικού τύπου drones στον κόσμο και σίγουρα πολύ πιο γρήγορο σε επιτάχυνση από το αυτοκίνητο των 570 ίππων.

Ειδικά σχεδιασμένο από τον οίκο Tornado XBlades Racing, παγκόσμιο πρωταθλητή του Drone Prix, το GT-R Drone συνδυάζει μια ειδική αγωνιστική ρύθμιση με θόλο χαμηλής αεροδυναμικής αντίστασης, προκειμένου να φτάσει τα 100 χλμ/ω από στάση, σε μόλις 1.3 δευτερόλεπτα. Για να αναδειχθεί το ταλέντο των δύο κορυφαίων μηχανών, το GT-R Drone συνόδευσε το ομώνυμο supercar, γύρω από την συναρπαστική πίστα του Silverstone.

Ο ιδιαίτερος αυτός αγώνας πραγματοποιήθηκε με τον οδηγό της NISMO Ρικάρντο Σάντσεζ πίσω από το τιμόνι του νέου GT-R και με τον Τζέιμς Μπόουλ, πρωταθλητή του British National Drone Racing για το 2015, να πιλοτάρει το GT-R Drone.

Τα δύο συναρπαστικά GT-R θα κάνουν το κοινό τους ντεμπούτο στο φεστιβάλ ταχύτητας του Γκούντγουντ που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, εσείς όμως μπορείτε να τα δείτε σε πλήρη δράση στο video που ακολουθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!