Έρχεται το αμιγώς ηλεκτρικό BMW i8

Πέτρος Πιτσίνης
Έρχεται το αμιγώς ηλεκτρικό BMW i8
Το φουτουριστικό μοντέλο της BMW ετοιμάζεται για μια ανανέωση και όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει και έκδοση που θα καταργεί εντελώς τον κινητήρα εσωτερικής καύσης!

Οι μηχανικοί της BMW ετοιμάζουν το i8 για ένα ακόμη μεγάλο βήμα, καθώς έρχεται και η ηλεκτρική έκδοση του Plug-In Hybrid μοντέλου. Θα βασιστεί πάνω στο αμάξωμα που είχε σχεδιαστεί στο παρελθόν για την έκδοση κυψελών υδρογόνου, όπου είχε φαρδύτερο κεντρικό τούνελ ούτως ώστε να χωρέσουν οι κυλινδρικές δεξαμενές καυσίμου.

Εκεί ακριβώς, θα τοποθετηθούν οι μπαταρίες, με το συνολικό βάρος να μη ξεπερνά αυτό του «συμβατικού» μοντέλου. Οι ηλεκτροκινητήρες που θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν την απώλεια του βενζινοκινητήρα θα είναι δύο, φτάνοντας τους τρεις στο σύνολό τους. Ο ένας θα βρίσκεται κάτω από το εμπρός καπό και οι υπόλοιποι στο πίσω μέρος, για την καλύτερη κατανομή του βάρους αλλά και για χωροταξικούς λόγους.

Η απόδοση του αμιγώς ηλεκτρικού i8 δεν έχει γίνει γνωστή καθώς η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει καν την έλευσή του, ωστόσο σύντομα θα υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση. Πάντως, θεωρείται αρκετά σίγουρη αυτή η προσθήκη στην γκάμα καθώς είναι η... φυσική εξέλιξη τέτοιων μοντέλων, όμως δεν θα έπρεπε να περιμένουμε τη συγκεκριμένη έκδοση πριν την ανανέωση του μοντέλου, η οποία υπολογίζεται πως θα γίνει μέσα στο 2017 και μαζί της θα φέρει και το κάμπριο i8 Roadster.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!