Ιδανικό «νούμερο 2» για τη Ferrari o Ραϊκόνεν

Γιώργος Βαρίνος
Ιδανικό «νούμερο 2» για τη Ferrari o Ραϊκόνεν
Ο πολύ-πρωταθλητής και πρώην οδηγός της Ferrari Αλέν Προστ, πιστεύει ότι η παραμονή του Ραϊκόνεν ίσως είναι η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή για την ιταλική ομάδα.

Πολλά λέγονται και ακούγονται σχετικά με την παραμονή του Κίμι Ραϊκόνεν στη Ferrari, καθώς τα αποτελέσματα του Φιλανδού οδηγού δεν είναι τα καλύτερα δυνατά, ενώ το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος του έτους.

Ταυτόχρονα, πολλά υποσχόμενοι οδηγοί και ίσως ταχύτεροι του Ραϊκόνεν όπως ο Σάινθ και ο Πέρεζ είναι ελεύθεροι και φυσικά πρόθυμοι να μετακινηθούν στην σαφώς πιο ικανή και με μεγάλη ιστορία ομάδα.

Με μια πρώτη ανάγνωση, θα πίστευε κανείς ότι ο Ραϊκόνεν είναι ήδη με το ένα πόδι εκτός της Ferrari, τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Στον τελευταίο αγώνα στο Μπακού, ο Φιλανδός έβαλε σε πρώτη μοίρα το συμφέρον της ομάδας κάνοντας πίσω έναντι του Φέτελ, αποδεικνύοντας την πολύ καλή συνεργασία τους.

Η ιταλική ομάδα έχει το πλεονέκτημα να έχει στην πράξη πρώτο και δεύτερο οδηγό, χωρίς αμφισβητήσεις και τριβές μεταξύ του, κάτι που της επιτρέπει να χαράσσει ευκολότερα στρατηγική, χωρίς εκπλήξεις.

Ακριβώς αυτή τη διάσταση προέβαλε σε πρόσφατες δηλώσεις του και ο Προστ, ο οποίος υποστήριξε: «Υπάρχουν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δύο οδηγοί διαθέσιμοι που μπορούν να θεωρηθούν πιο αποτελεσματικοί από τον Ραϊκόνεν. Αυτό φυσικά δεν είναι απόλυτο, καθώς έχουμε δει οδηγούς από μέτριες ομάδες με πολύ καλά αποτελέσματα να μετακινούνται προς κορυφαίες ομάδες με μέτρια αποτελέσματα. Η πίεση που δημιουργεί η παράσταση νίκης της Ferrari είναι μεγάλη στους οδηγούς.

Το θετικό στην περίπτωση του Ραϊκόνεν είναι ότι έχει πολύ καλή σχέση με τον Φέτελ και ταυτόχρονα είναι ξεκάθαρο στην ομάδα ποιος είναι το νούμερο 1 και ποιος το νούμερο 2. Όχι στα χαρτιά αλλά στην πράξη. Αυτό είναι πολύ θετικό για το κλίμα συνεργασίας».

Να λοιπόν που το να είσαι αναγνωρισμένα «νούμερο 2» δεν είναι πάντα κακό, όπως άλλωστε είδαμε και στο MotoGP να συμβαίνει με τη Honda, που διατήρησε στην ομάδα τον Πεντρόσα ανανεώνοντας το συμβόλαιό του. Στην περίπτωση του Ραϊκόνεν, ίσως αυτό να είναι που θα του δώσει την ευκαιρία για ένα νέο συμβόλαιο και όχι η απόλυτη ταχύτητά του και η μεγάλη του δίψα για διάκριση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!