Σταρ της ασφάλειας το VW Tiguan (video)

Σταρ της ασφάλειας το VW Tiguan (video)

Σταρ της ασφάλειας το VW Tiguan (video)

Με την ανώτατη αξιολόγηση των πέντε αστέρων και μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στις επιμέρους δοκιμές παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας διακρίθηκε το Tiguan.

Δεν πρόλαβε να πατήσει τους τροχούς του στην ευρωπαϊκή άσφαλτο το νέο και φιλόδοξο μικρό – μεσαίο SUV της VW και έπεσε σε τοίχους και μπαριέρες για να αποδείξει ότι προσφέρει κορυφαία ασφάλεια, σύμφωνα με τον οργανισμό αξιολόγησης καινούριων αυτοκινήτων Euro NCAP.

To γερμανικό SUV για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την άποψή μας εδώ, όχι μόνο πέτυχε την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων αλλά και με πολύ υψηλά ποσοστά στις επιμέρους δοκιμασίες.

Πιο συγκεκριμένα, στην προστασία των ενήλικων επιβατών το ποσοστό έφτασε στο εντυπωσιακό 96%, το μεγαλύτερο στην κατηγορία του και ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν επιτευχθεί, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Πολύ υψηλό ήταν και το ποσοστό προστασίας των παιδιών σε περίπτωση ατυχήματος, στο 84%, ενώ για την προστασία των πεζών αυτό ήταν 72%. Τέλος, για τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και ενεργητικής ασφάλειας το Tiguan αξιολογήθηκε με ποσοστό 68%.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πως συμπεριφέρθηκε το αυτοκίνητο σε όλες τις δοκιμασίες, τόσο για την αξιολόγηση της παθητικής, όσο και της ενεργητικής του ασφάλειας. 

Euro NCAP Crash Test of Volkswagen Tiguan 2016

Best of internet