Ο Πούτιν γιορτάζει με τη Nissan (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ο Πούτιν γιορτάζει με τη Nissan (video)
O Ρώσος πρόεδρος παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τα 10 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου Nissan στην Αγία Πετρούπολη και την έναρξη παραγωγής του νέου Murano.

Η πολύχρονη παρουσία της Nissan στη Ρωσία και οι μεγάλες επενδύσεις που πραγματοποιεί, φυσικά και δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες από το Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 10 χρόνων της λειτουργίας του εργοστασίου της ιαπωνικής εταιρείας στην Αγία Πετρούπολη.

Ταυτόχρονα η Nissan λανσάρει το Murano τρίτης γενιάς, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή της στη Ρωσία, με μια επένδυση ύψους 167 εκατομμυρίων ευρώ σε νέα μοντέλα crossover και παραγωγικές εγκαταστάσεις, διπλασιάζοντας παράλληλα τη δυναμικότητα του εργοστασίου της.

Το νέο Murano διατίθεται με τον κινητήρα V6 3.5 λίτρων που αποδίδει ισχύ 249 ίππων και 325 Nm ροπή, σε συνδυασμό με ένα προηγμένο κιβώτιο Xtronic CVT. Ως εναλλακτική επιλογή θα υπάρχει μια υβριδική έκδοση με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων, σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα 15 KW. Η συνολική απόδοση ισχύος ανέρχεται στους 254 ίππους και η ροπή στα 368 Nm.

Το νέο Murano θα είναι το πρώτο όχημα της Nissan που θα εξοπλίζεται με το ERA-GLONASS, ένα σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης που στέλνει αυτόματα πληροφορίες τροχαίων ατυχημάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες. Το μοντέλο (όπως και αυτά που παράγονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο), προορίζονται για τις αγορές της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν.

Η έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου της Nissan στην Αγία Πετρούπολη πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2006. Λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με το σύστημα APW (Alliance Production Way ), όπου αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 και το 2014 έλαβε τον τίτλο του "Καλύτερου Εργοστασίου σε ποιότητα προϊόντων", μεταξύ όλων των υπολοίπων της Nissan ανά την υφήλιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!