Έρχεται στο φως το Lexus LC 500 (video)

Γιώργος Βαρίνος
Έρχεται στο φως το Lexus LC 500 (video)
Με μια εντυπωσιακή αισθητικά και τεχνικά ταινία, θα πραγματοποιηθεί το λανσάρισμα του κορυφαίου κουπέ της Lexus στην Ευρώπη.

Πανέμορφο, σχεδόν απευθείας απόγονος του πρωτότυπου LF-LC που είχε παρουσιαστεί του 2012, το LC 500 της Lexus έκανε την εμφάνισή του στην έκθεση του Ντιτρόιτ στις αρχές του 2016 και πλέον ξεκινά την εμπορική του καριέρα και στην Ευρώπη.

Τα βουνά της Σιέρα Νεβάδα στην Ισπανία αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για την ταινία λανσαρίσματος του μοντέλου, στην οποία οι ορεινοί όγκοι καταρρέουν για να αποκαλύψουν ένα εσωτερικό από μηχανικά μέρη που κινούν την ίδια τη γη.

Τεχνικά η ταινία αυτή ήταν μια πρόκληση, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκαν ψηφιακά εφέ αλλά τεράστιοι video προβολείς που αναπαριστούσαν το θέμα του φόντου στις κάθετες επιφάνειες. Ακριβώς όπως και το LC 500, που ξεχωρίζει τόσο τεχνολογικά όσο και αισθητικά.

Πρόκειται για ένα μεγάλο 2+2 θέσεων αυτοκίνητο που προκαλεί αισθητικά και τεχνολογικά. Το αμάξωμά του βασίζεται σε ένα εντελώς νέο πλαίσιο που ονομάζεται GA-L (Global Architecture – Luxury) και ο οποίο συνδυάζει τη χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής με ίνες άνθρακα και συνθετικά υλικά για μείωση του βάρους. Ταυτόχρονα, τοποθετεί τα μηχανικά μέρη όσο το δυνατόν πιο χαμηλά και κοντά στο κέντρο βάρους. Έτσι, στο LC 500 η κατανομή του βάρους είναι σχεδόν ιδανική με λόγο 52:48 εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Αισθητικά το LC 500 ξεχωρίζει για τις χυτές και ταυτόχρονα πολύ δυναμικές γραμμές του. Με μήκος 4,76 μέτρα και 1,92 είναι ένα αρκετά μεγάλο αυτοκίνητο, ωστόσο δείχνει ιδιαίτερα σπορ και συμπαγές. Οι τροχοί του έχουν πολύ μεγάλη διάμετρο 21 ιντσών και οι τεράστιοι δίσκοι των φρένων εμπρός και πίσω διαθέτουν δαγκάνες 6 και 4 εμβόλων αντίστοιχα.

Ο κινητήρας σε διάταξη V8 των 5.0 λίτρων είναι τοποθετημένος εμπρός, αποδίδει 467 ίππους με ατμοσφαιρική τροφοδοσία και μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός πρωτοποριακού αυτόματου κιβωτίου το οποίο έχει 10 σχέσεις!

Για όσους θέλουν να συνδυάσουν τις επιδόσεις με την όσο το δυνατόν πιο οικολογική συμπεριφορά, το «καυτό» κουπέ της Lexus θα διατίθεται και σε υβριδική έκδοση, με ένα V6 κινητήρα 3,5 λίτρων και έναν ηλεκτρικό, που αποδίδουν συνδυαστικά 354 ίππους.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε τόσο το video της διαφήμισης του Lexus που «έρχεται στο φως», όσο και αυτό που μας μεταφέρει στο παρασκήνιο των γυρισμάτων του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!