Με 32 συμμετοχές το Ράλι Φθιώτιδος (pics)

Με 32 συμμετοχές το Ράλι Φθιώτιδος (pics)

Με 32 συμμετοχές το Ράλι Φθιώτιδος (pics)

Με 32 συμμετοχές θα διεξαχθεί το 33ο Ράλι Φθιώτιδος, όπως ανακοίνωσε η ΑΛΑΛ, από τις οποίες ξεχωρίζει αυτή του Γιάννη Ζούνη.

Η αντίστροφη μέτρηση φτάνει στο τέλος της και όλα είναι έτοιμα για το 33ο «Ι. ΚΤΕΟ Χαλκιάς» Ράλι Φθιώτιδος, το οποίο θα λάβει χώρα το διήμερο 25-26 Ιουνίου. Ο αγώνας περιλαμβάνει μία υπερειδική διαδρομή και δύο περάσματα από δύο ειδικές και θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας, η οποία ανακοίνωσε ότι θα έχουμε 32 συμμετοχές. Εξ' αυτών ξεχωρίζει αυτή του Γιάννη Ζούνη από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, ο οποίος έχει τρέξει και στο Ράλι Ακρόπολις.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΑΛΑΛ

33ο "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς" Ράλλυ Φθιώτιδος: Με 32 συμμετοχές

Όλα είναι έτοιμα για τον 5ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να είναι παρόντες στη Φθιώτιδα στις 25-26 Ιουνίου.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το 33ο "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς" Ράλλυ Φθιώτιδος που θα διεξαχθεί στις 25-26 Ιουνίου, υπό τη διοργάνωση του Αθλητικού Σωματείου "Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας" (Α.Λ.Α.Λ.). Η πλειονότητα των πρωταγωνιστών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ που έχουν συμμετάσχει στους χωμάτινους αγώνες του θεσμού ως τώρα θα βρεθούν και στην Λαμία, η οποία θα αποτελέσει το επίκεντρο για ακόμη ένα Ράλλυ Φθιώτιδος.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων κρίνεται ικανοποιητικός για την εποχή, με 32 πληρώματα να έχουν δηλώσει συμμετοχή και τον συναγωνισμό, τόσο στη Γενική Κατάταξη όσο και στις επιμέρους Κατηγορίες, να αναμένεται έντονος.

Οι Κατηγορίες C2 και C3 είναι οι πιο πολυπληθείς, εφοδιάζοντας τον αγώνα με 10 συμμετοχές έκαστη. Από την C2 αναμένεται να προκύψει και το πλήρωμα που θα κερδίσει το 33ο "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς" Ράλλυ Φθιώτιδος, αφού περιλαμβάνει τα Mitsubishi Lancer και Subaru Impreza, παλαιότερης ή νεότερης γενιάς. Από την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο της C3 συμμετέχουν τα κορυφαία πληρώματα της Κατηγορίας F2, της ξεχωριστής Κατηγορίας για δικίνητα αυτοκίνητα που συγκεντρώνει ιδιαίτερα αξιόλογους συνδυασμούς.

Βέβαια, στο πλαίσιο της F2, πέραν των πληρωμάτων της C3 δεν πρέπει να υποτιμηθούν και οι συμμετέχοντες της πάντοτε, ειδικά στο χώμα, ανταγωνιστικής C6 που αποτελείται από τα αυτοκίνητα της κλάσης Α5, η οποία έχει υπάρξει φυτώριο οδηγών στα χωμάτινα ράλλυ κατά το παρελθόν και συγκεντρώνει 7 συμμετοχές. Επιπροσθέτως, η λίστα συμμετεχόντων περιλαμβάνει ακόμη από 2 πληρώματα στις C4 και C5, καθώς και ένα πλήρωμα με αυτοκίνητο 4Χ4 που εντάσσεται στην Τ8.

Υπενθυμίζεται πως το 33ο "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς" Ράλλυ Φθιώτιδος περιλαμβάνει 5 ειδικές διαδρομές που θα διεξαχθούν το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου, ενώ επίκεντρο του αγώνα θα είναι ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ.) που θα στεγάσει το Service Park. Η εκκίνηση θα δοθεί το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου στις 17:45, με τα αυτοκίνητα να κατευθύνονται προς τον χώρο του ΧΥΤΑ Λαμίας, όπου και θα διεξαχθεί η Υπερειδική Διαδρομή του αγώνα, μήκους 3,7 χιλιομέτρων.

Έπειτα θα επιστρέψουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας για σέρβις και διανυκτέρευση, με το κυρίως μέρος του αγώνα να διεξάγεται την Κυριακή 26 Ιουνίου και να περιλαμβάνει 2 περάσματα από τις Ειδικές Διαδρομές "Ελευθεροχώρι" μήκους 17,87 και "Ρεγγίνι-Καρυά" μήκους 18,52 χιλιομέτρων, συνθέτοντας έτσι έναν αγώνα συνολικού μήκους 76,48 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Ο Τερματισμός, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στις 15:32.

Το "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς" προσφέρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την στήριξή του στον αγώνα, όντας ξανά Χορηγός Ονομασίας και φιλοξενώντας στις εγκαταστάσεις του, τον Τεχνικό Έλεγχο. Επιπλέον, τον αγώνα στηρίζουν ως Χορηγοί οι εταιρείες "Pazonen-Ανταλλακτικά", "Peugeot Autokar", "Epic Energy" και "My-Track Real Time GPS Tracking Systems", με την τελευταία να φροντίζει για την ασφάλεια των πληρωμάτων, μέσω της διαρκούς ηλεκτρονικής παρακολούθησής τους κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Σημειώνεται πως οι Υποστηρικτές του αγώνα, όπως η εταιρεία παραδοσιακών προϊόντων "Παπαδήμας", η εταιρεία εμφιάλωσης Μεταλλικού Νερού "Ιόλη" και ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στυλίδας, θα προσφέρουν τα προϊόντα τους στα πληρώματα κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Όπως σε κάθε άλλη περίπτωση, έτσι και τώρα η Τοπική κοινωνία αποδεικνύει εμπράκτως την υποστήριξή της στον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό αφού τόσο ο Δήμος Λαμιέων, που είναι ο Μεγάλος Οικοδεσπότης του αγώνα, όσο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας βρίσκονται δίπλα στην Οργανωτική Επιτροπή, έχοντας μάλιστα τον πολύ σημαντικό ρόλο του συνδιοργανωτή.

Βέβαια, το 33ο "I KTEO Χαλκιάς" Ράλλυ Φθιώτιδος δε θα μπορούσε να τελεστεί δίχως την αρωγή του Δήμου Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, από τα διοικητικά όρια του οποίου θα περνούν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του Β' Σκέλους του αγώνα.

Για ζωντανή ενημέρωση κατά τη διάρκεια του αγώνα, επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα και την ανανεωμένη σελίδα Facebook της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας, ενώ αποτελέσματα θα βρίσκονται στη σελίδα του Χρονομέτρη του αγώνα, της Infomega:

Ιστοσελίδα ΑΛΑΛ: http://www.alal.gr/33o-i-kteo-chalkias-rally-fthiotidos/

Live-timing: http://www.infomega.gr/live/

Facebook: Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

33ο "Ι ΚΤΕΟ ΧΑΛΚΙΑΣ" ΡΑΛΛΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Λήξη αναγνωρίσεων: Σάββατο 25 Ιουνίου, ώρα 15:00 (SSS1) και ώρα 17:30 (Ε.Δ.2/4&3/5)

Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής: Σάββατο 25 Ιουνίου, ώρα 10:00-14:00 (Διοικητικός Έλεγχος)

Διοικητικός έλεγχος: Σάββατο 25 Ιουνίου, ώρα 10:00-14:00 (Γραμματεία)

Αρχικός Τεχνικός έλεγχος και έλεγχος/σφράγιση των turbo: Σάββατο 25 Ιουνίου, ώρα 12:00-15:00 (Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς, Λαμία)

1η Συνεδρίαση αγωνοδικών: Σάββατο 25 Ιουνίου, ώρα 15:45 (Γραμματεία)

Δημοσίευση πίνακα πληρωμάτων δεκτών να εκκινήσουν/ωράρια εκκίνησης: Σάββατο 25 Ιουνίου, ώρα 16:15 (Πίνακας ανακοινώσεων)

Εκκίνηση αγώνα: Σάββατο 25 Ιουνίου, ώρα 17:45 (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας)

Τερματισμός αγώνα: Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 15:32 (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας)

Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 26 Ιουνίου, Αμέσως μετά τον τερματισμό (Parc Ferme)

Ανακοίνωση Κατάταξης: Κυριακή 26 Ιουνίου, 15' μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου

Απονομή Επάθλων: Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 18:15 (Τουριστικό Περίπτερο Αγίου Λουκά)

Η ενημέρωση για τις προσβάσεις στις ειδικές

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

“SSS ΛΑΜΙΑ”

Μήκος: 3,70 χλμ.

Ώρα διακοπής κυκλοφορίας: 16:35

Σούπερ Ειδική Διαδρομή “ΛΑΜΙΑ”

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 18:05

Περιγραφή: Η διαδρομή που έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα σαν Shakedown στο ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ παλιότερα, αλλά και ως Κατατακτήρια ειδική διαδρομή του φέτος, βρίσκεται πολύ κοντά στο Service Park, αλλά και στην πόλη της Λαμίας. Ξεκινάει με ένα γρήγορο στενό κατηφορικό κομμάτι μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου, για να ακολουθήσει ένα αντίστοιχα στενό και ιδιαίτερα ανηφορικό τμήμα για άλλα 1,2 χλμ. Τελειώνει με σχετικά φαρδύ κατηφορικό και γρήγορο κομμάτι.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ 1

Ερχόμενοι από Αθήνα μέσω ΝΕΟ Αθηνών-Λαμίας, στην είσοδο της Λαμίας συνεχίζετε ευθεία

προς Λάρισα-Στυλίδα. Σε 4,83 χλμ. βγαίνετε δεξιά στην έξοδο προς «ΒΙΠΕ Λαμίας – Αγία Παρασκευή». Αμέσως μετά την έξοδο, στο «ταφ» όπου δεξιά πρατήριο καυσίμων ΒΡ, μηδενίζετε το χιλιομετρητή, στρίβετε δεξιά προς Στυλίδα και ακολουθείτε το road book. Έπειτα από 3,35 χλμ., αφού παρκάρετε στο πλάτωμα, περπατώντας αριστερά για 180 μέτρα φτάνετε στο 1,04 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά τα νέα διόδια στην θέση “Μαυρομαντήλα”, συναντάτε την έξοδο προς «ΒΙΠΕ Λαμίας – Αγία Παρασκευή». Αμέσως μετά την έξοδο, στο «ταφ» όπου δεξιά πρατήριο καυσίμων ΒΡ, μηδενίζετε το χιλιομετρητή, στρίβετε δεξιά προς Στυλίδα και ακολουθείτε το road book. Ερχόμενοι μέσα από την πόλη της Λαμίας, ακολουθείτε το δρόμο προς Νέα Μαγνησία-Αγία Παρασκευή-Στυλίδα. Στα 1,70 χλμ. μετά το χωριό Αγία Παρασκευή, συναντάτε δεξιά σας την έξοδο από τη ΝΕΟ προς ΒΙΠΕ Λαμίας και πρατήριο καυσίμων ΒΡ, όπου μηδενίζετε το χιλιομετρητή, και συνεχίζοντας ευθεία προς Στυλίδα ακολουθείτε το road book.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Ε.Δ. Νο 2-4 ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ

Μήκος: 17,87 χλμ.

Ώρα διακοπής κυκλοφορίας: 07:23

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου Ε.Δ.2: 08:53 Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου Ε.Δ.4: 12:59

(ΔΕΝ θα ανοίξει μετάτο τέλος της Ε.Δ. Νο 2 “ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ Ι”)

Περιγραφή: Ξεκινάει στην έξοδο του χωριού Ελευθεροχώρι στο τέλος της ασφάλτου όπου αρχή χώματος και

στη λίμνη Καλλιδρόμου στρίβει αριστερά προς Μενδενίτσα. Μετά τη λίμνη μπαίνει στο δάσος και έπειτα από ένα σκληρό κομμάτι περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων, περνάει δίπλα από τη μεγάλη λίμνη «Παλαιοσουβάλα». Τελειώνει με ένα σχετικά στενό κατηφορικό κομμάτι, πάνω από το χωριό Μενδενίτσα.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ 1

Κινούμενοι στη ΝΕΟ Αθήνας-Λαμίας φτάνετε στον κόμβο Θερμοπυλών όπου, ερχόμενοι από Αθήνα στρίβετε αριστερά, ενώ αν έρχεστε από Λαμία δεξιά, και ανεβαίνετε προς τον Μπράλο. Σε 19,15 χλμ., στρίβετε αριστερά στον κόμβο του Μπράλου, προς Παλαιοχώρι. Ακριβώς στην εκκλησία μηδενίζετε το χιλιομετρητή. Έπειτα από 2,52 χλμ. και αφού έχετε μπει στο Παλαιοχώρι, στρίβετε αριστερά προς «Λίμνη Καλλιδρόμου Παλαιοχωρίου Δωριέων» όπου δεξιά κλειστή ταβέρνα και αριστερά υποσταθμός της ΔΕΗ. Διασχίζετε το χωριό και μετά από ακόμα 6,98 χλμ., ακολουθώντας το road book, φτάνετε στο 3,94 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή ο δρόμος της πρόσβασης αποτελεί πιθανή διαφυγή ασθενοφόρου, παρκάρετε

έτσι ώστε να μην εμποδίζετε την κυκλοφορία.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 2

Κινούμενοι στην ΠΕΟ Αθηνών-Λαμίας ερχόμενοι από τις Θερμοπύλες ή από τα Καμμένα Βούρλα, μηδενίζετε το χιλιομετρητή στην πινακίδα που σηματοδοτεί την έξοδο για Ανάβρα. Ακολουθείτε το road book και μετά από 14,33 χλμ. φτάνετε σε διχάλα όπου:

Α

Αν συνεχίσετε ευθεία φτάνετε στο 12,77 χλμ. της ειδικής διαδρομής,

Β

Αν στρίψετε αριστερά φτάνετε στο 12,95 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Ε.Δ. 3-5 “ΡΕΓΓΙΝΙ – ΚΑΡΥΑ”

Μήκος: 18,52 χλμ.

Ώρα διακοπής κυκλοφορίας: 08:26

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου Ε.Δ.3: 09:56

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου Ε.Δ.5: 14:02

(Δε θα ανοίξει μετάτο τέλος της Ε.Δ. Νο 3 “ΡΕΓΓΙΝΙ-ΚΑΡΥΑ Ι”)

Περιγραφή : Ξεκινάει με πολύ ανηφορικό κομμάτι, για να περάσει στη συνέχεια από τα γνωστά «νερά» και μετά από σχετικά σκληρό μικρό ανηφορικό κομμάτι στρίβει αριστερά με κατεύθυνση προς το χωριό Καρυά Καμένων Βούρλων. Τα επόμενα 5 περίπου χιλιόμετρα διαθέτουν όλων των ειδών τις στροφές σε επίπεδο, κατά κύριο λόγο τερραίν, ενώ τα τελευταία 7,50 χλμ είναι ιδιαίτερα αργά με αλλεπάλληλες κλειστές στροφές που αναμένόμενα θα κουράσουν τους συμμετέχοντες, “δοκιμάζοντας” αντοχές και τεχνική ανθρώπων και μηχανών.

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ

Ερχόμενοι είτε από Λαμία-Αμφίκλεια προς Λιβαδιά, είτε από Λιβαδιά προς Αμφίκλεια-Λαμία, μπαίνετε στο χωριό Κάτω Τιθορέα και στρίβετε προς Ελάτεια. Σε 2,83 χλμ. φτάνετε σε μεγάλη διασταύρωση, μηδενίζετε το χιλιομετρητή και συνεχίζετε ευθεία ακολουθώντας το road book. Έπειτα από 9,50 χλμ. φτάνετε στο 4,31 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Εάν από στο παραπάνω σημείο στρίψετε δεξιά, συνεχίζοντας μέσα στην ειδική διαδρομή ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ (08:26) φτάνετε στο 5,33 χιλιόμετρό της.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από αυτήν την πρόσβαση θα μπορέσετε να φύγετε μόνο αφού ολοκληρωθεί και το δεύτερο πέρασμα των ΕΔ.

Best of internet