Αλόνσο: «Κλείνει ο κύκλος μου στη Formula1»

Νίκος Τσιώκος
Αλόνσο: «Κλείνει ο κύκλος μου στη Formula1»
Ο Φερνάντο Αλόνσο τόνισε πως κλείνει ο κύκλος του στη Formula1 και όλα δείχνουν ότι το 2017 θα είναι η τελευταία του χρονιά στο σπορ.

Από τις... παλιές καραβάνες της Formula1 είναι αυτή τη στιγμή ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του και παραδέχτηκε πως κλείνει ο κύκλος του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Βέβαια, έχει συμβόλαιο με τη McLaren για έναν ακόμα χρόνο και όλα δείχνουν ότι το 2017 θα είναι η τελευταία του χρονιά στο σπορ.

«Όταν έρθει ο καιρός, θα φύγω από την F1. Όταν δεν είσαι αρκετά γρήγορος, όταν πλέον δε σου αρέσει, όταν δεν μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις, ξέρεις ότι είναι ώρα να φύγεις. Και πάλι, όταν βλέπεις οδηγούς σαν τους Ραϊκόνεν, Μπάτον ή Μάσα, νομίζει ότι αυτοί θα συνεχίσουν για πάντα, αλλά δε θα είμαι σαν αυτούς.

Αυτή τη στιγμή νιώθω ότι οδεύω στο τέλος του ονείρου μου. Όταν ήμουν μικρό παιδί, ο πατέρας μου έφτιαξε ένα καρτ που ήταν εμπνευσμένο από τη McLaren Honda. Τώρα οδηγώ μία McLaren Honda. Έχω την αίσθηση ότι ο κύκλος μου κλείνει με ρομαντικό τρόπο», ανέφερε ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα L'Equipe.

Όσο για τη μετά F1 εποχή, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στις 24 Ώρες του Λε Μαν. «Είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλήσω για το τι θα κάνω μετά την F1. Η ζωή ενός οδηγού Γκραν Πρι είναι πολύ απαιτητική. Είμαι προσηλωμένος στην F1 365 μέρες τον χρόνο, είτε οδηγώ το μονοθέσιο, είτε προπονούμαι.

Αφού αποσυρθώ από το άθλημα, πρώτα θα απολαύσω την επιστροφή σε μία φυσιολογική ζωή. Μετά, είμαι σίγουρος ότι θα μου λείψουν οι αγώνες, καθώς επίσης και η αδρεναλίνη. Έτσι είναι η ζωή μου. Είναι πολύ πιθανό να συνεχίσω σε άλλες κατηγορίες λιγότερο χρονοβόρες. Το Λε Μαν θα ήταν τέλειο, καθώς δεν πρέπει να είσαι μακριά από το σπίτι σου όλη τη χρονιά», πρόσθεσε.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Αλόνσο μπήκε στη Formula1 με τη Minardi το 2001 και έκτοτε έχει τρέξει και με τις Renault, McLaren, Ferrari πριν επιστρέψει στην ομάδα του Γουόκινγκ, ενώ έχει μετρήσει μέχρι σήμερα 32 νίκες, 97 παρουσίες στο βάθρο, 22 pole position, 21 ταχύτερους γύρους σε 260 εκκινήσεις και 261 συμμετοχές σε Γκραν Πρι.

Βέβαια, κανείς δεν ξεχνάει τους δύο τίτλους με τη Renault το 2005 και το 2006, τη στιγμή που μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει 1796 βαθμούς καριέρας όντας τρίτος στη λίστα όλων των εποχών πίσω από Σεμπάστιαν Φέτελ και Λιούις Χάμιλτον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!