Η πιο... αγωνιστική McLaren μετά την F1 (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Η πιο... αγωνιστική McLaren μετά την F1 (video)
Η 570S Sprint παρουσιάστηκε επίσημα από τη McLaren και είναι ένα από τα πιο εστιασμένα της αυτοκίνητα για οδήγηση σε πίστα!

Μετά την MP4-31 (το αυτοκίνητο F1), αυτό είναι ένα από τα πιο εστιασμένα σε αγώνες τετράτροχα που φοράει τα σήματα της McLaren αυτή τη στιγμή. Παρουσιάστηκε λίγο πριν την έναρξη του φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood και βασίζεται στην 570S, ωστόσο αλλάζει ριζικά ώστε να γίνει ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό.

Δεν συμμορφώνεται με κάποια συγκεκριμένη κατηγορία όμως αν ζητηθεί, μπορεί να εξοπλιστεί με το πακέτο GT4 που της επιτρέπει να «τρέξει» στην αντίστοιχη κατηγορία. Ο κινητήρας της είναι ο γνωστός V8 των 3.8 λίτρων με τα δύο τούρμπο, όμως αναμένεται να έχει ελαφρώς μεγαλύτερη ιπποδύναμη από τα 570 άλογα της «απλής», όπως άφησε να εννοηθεί η McLaren, χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία.

Επίσης, έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να αντέχει στη χρήση εντός πίστας, με τη Mobil 1 να προμηθεύει το 0W-40 λιπαντικό της. Τη μετάδοση της κίνησης αναλαμβάνει το 7άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων SSG, ενώ οι ειδικά σχεδιασμένοι μονομπούλωνοι τροχοί από μαγνήσιο «τυλίγονται» από σλικ ελαστικά της Pirelli. Βέβαια, το εξωτερικό αεροδυναμικό πακέτο που την «προικίζει» φροντίζει ώστε η διαχείριση του αέρα να είναι η καλύτερη δυνατή, την ώρα που το εσωτερικό έχει «γδυθεί» και έχουν παραμείνει μόνο τα απαραίτητα.

Ένα Roll-Cage έχει προστεθεί, μαζί με ελαφριά αγωνιστικά καθίσματα! Το στάνταρ χρώμα της είναι πορτοκαλί, ωστόσο μπορεί να παραγγελθεί σε όποιο χρώμα περιλαμβάνεται στις λίστες των οχημάτων Sport Series της McLaren, συμπεριλαμβανομένων των MSO (McLaren Special Operations) εκδόσεων. Η τιμή της 570S Sprint ξεκινάει από τις σχεδόν 192.000€ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίνονται στους νέους τους ιδιοκτήτες από το 2017.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!