Αυτό είναι τo ηλεκτρικό Mini Countryman

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτό είναι τo ηλεκτρικό Mini Countryman
Οι φήμες που ήθελαν τη Mini να ετοιμάζει ένα Countryman με μπαταρίες επιβεβαιώθηκαν, μετά από τη διαρροή αυτών των φωτογραφιών από το MotoringFile!

Σχεδιασμένο για να προσελκύσει πιο... οικολογικό κοινό, το Mini Countryman E θα είναι η ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου της φίρμας, το λανσάρισμα της οποίας επιβεβαιώνεται από τη διαρροή των αντίστοιχων φωτογραφιών.

Αυτές ήρθαν στην επιφάνεια μέσω του MotoringFile και διακρίνονται τα χαρακτηριστικά σήματα με την «πρίζα» σε αρκετά σημεία του αμαξώματος, για να ξεχωρίσει η ηλεκτρική του φύση. Βέβαια, δεν θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό αλλά Plug-In Hybrid (επαναφορτιζόμενο ηλεκτρικό), καθώς θα χρησιμοποιεί και τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα TwinPower Turbo του 1.5 λίτρου. Αυτός θα κινεί τους εμπρός τροχούς και ο ηλεκτροκινητήρας τους πίσω δημιουργώντας τετρακίνηση, με τις μπαταρίες να έχουν χωρητικότητα 7.7 kWh.

Η συνδυασμένη απόδοσή τους φτάνει τους 224 ίππους και η κίνηση περνά στους τροχούς από ένα αυτόματο κιβώτιο StepTronic των έξι σχέσεων, χαρίζοντας παράλληλα πολύ καλές επιδόσεις στο μοντέλο. Το 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε περίπου 6,5 δευτερόλεπτα, όμως ο τομέας που θα διακρίνεται η συγκεκριμένη έκδοση είναι η χαμηλή κατανάλωση και το μειωμένο κόστος χρήσης.

Ανάλογα με τις συνθήκες, θα μπορεί να κινείται έως και 39 χιλιόμετρα αποκλειστικά με ενέργεια προερχόμενη από τις μπαταρίες, ενώ φήμες κάνουν λόγο για μέση κατανάλωση της τάξης των... 1,7 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα! Από όλα τα παραπάνω τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, όμως μετά τη διαρροή των εικόνων σύντομα θα γνωρίζουμε περισσότερα από την ίδια τη Mini.

*H κεντρική φωτογραφία είναι ενδεικτική, ακριβώς από κάτω ακολουθούν οι εικόνες που διέρρευσαν καθώς και μερικές ακόμη που απεικονίζουν την πλατφόρμα που θα βασιστεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!