Το Ford Kuga ανεβαίνει κατηγορία

Πέτρος Πιτσίνης
Το Ford Kuga ανεβαίνει κατηγορία
Μετά την πολυτελέστερη έκδοση Vignale του Ford Mondeo, η μπλε οβάλ εταιρεία ετοίμασε ακόμη ένα μοντέλο της για να προστεθεί στην «οικογένεια», που δεν είναι άλλο από το Kuga!

Ήταν θέμα χρόνου να δούμε ακόμη ένα μοντέλο Vignale από τη Ford και το βήμα αυτό μόλις έγινε, αφού παρουσιάστηκε το αντίστοιχο Kuga! Το είδαμε σαν πρωτότυπο στην έκθεση της Γενεύης και αυτή είναι η έκδοση παραγωγής του, με αρκετές διαφοροποιήσεις από τις υπόλοιπες εκδόσεις του.

Διακοσμητικά χρωμίου ανά το αμάξωμα, κυψελοειδής μάσκα εμπρός με το χαρακτηριστικό εξαγωνικό σχήμα, μοναδικοί χρωματισμοί και νέες ζάντες θα φροντίσουν ώστε να μην το μπερδέψει κανείς με ένα άλλο Kuga. Στο εσωτερικό συναντάμε νέες δερμάτινες επενδύσεις και καλύτερα υλικά κατασκευής ανεβάζοντας τη συνολική ποιότητά του, ενώ το δέρμα καλύπτει και το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Οι κινητήρες που θα διατίθεται το κορυφαίο Kuga είναι τέσσερις, δηλαδή ο 1.5 EcoBoost βενζίνης με 150 και 182 ίππους και ο 2.0 TDCi πετρελαίου των 150 και 182 αλόγων. Οι επιλογές για τα κιβώτια ταχυτήτων είναι δύο, ένα χειροκίνητο εξάρι και ένα αυτόματο PowerShift ισάριθμων ταχυτήτων.

Όλες οι εκδόσεις, θα συνδυάζονται στάνταρ με το νέο εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων της Ford SYNC 3 με οθόνη αφής των οκτώ ιντσών, με ένα premium ηχοσύστημα να πηγαίνει «πακέτο». Ο εξοπλισμός ασφαλείας φυσικά θα είναι αντάξιος της κατηγορίας του αυτοκινήτου και περιλαμβάνει υποστήριξη διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, ειδοποίηση για την ύπαρξη αυτοκινήτου στη «νεκρή» γωνία και αναγνώριση οδικών σημάτων.

Θυμίζουμε ότι η επιλογή ενός μοντέλου Ford Vignale δεν «περιορίζεται» στην απόκτηση ενός πολυτελούς αυτοκινήτου αλλά μιας ξεχωριστής εμπειρίας κτήσης, καθώς πλαισιώνεται από διάφορες υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή του ιδιοκτήτη ευκολότερη, σε ο,τι έχει να κάνει με τις διαδικασίες συντήρησης του οχήματος και όχι μόνο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!