Φέτελ: «Να παραμείνει επικίνδυνη η Formula1»

Φέτελ: «Να παραμείνει επικίνδυνη η Formula1»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ τόνισε ότι η Formula1 πρέπει να γίνει πιο ασφαλής, αλλά ταυτόχρονα να παραμείνει και επικίνδυνη.

Φέτελ: «Να παραμείνει επικίνδυνη η Formula1»

Τα μηχανοκίνητα σπορ κρύβουν και κινδύνους, αλλά στη FIA και στη Formula1 έχουν εστιάσει πολύ τα τελευταία χρόνια στα θέματα ασφαλείας. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει ατυχήματα, το οποία σε αρκετές περιπτώσεις έχουν κοστίσει και ζωές. Όμως, όλοι όσοι τρέχουν σε αγώνες γνωρίζουν και το ρίσκο, ειδάλλως δε θα το επιχειρούσαν.

Άλλωστε, αυτό είναι και το... στοιχείο που κάνει τους αγώνες. Γι' αυτό και ο Σεμπάστιαν Φέτελ τόνισε ότι η F1 θα πρέπει να γίνει μεν πιο ασφαλής, αλλά ταυτόχρονα να παραμείνει και επικίνδυνη, όπως παραδέχτηκε στην Αθλητική Διάσκεψη της FIA στο Τορίνο. «Κατά κάποιο τρόπο το άθλημα πρέπει να παραμείνει επικίνδυνο επειδή αυτό ελκύει τον κόσμο.

Αν χάσεις αυτό το συστατικό, δε θα κάνει πλέον αίσθηση στον κόσμο και θα γίνει λιγότερο συναρπαστικό. Πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο. Οι κανονισμοί της επόμενης χρονιάς θα είναι ένα βήμα μπροστά τουλάχιστον για μας, τους οδηγούς. Σε καμία περίπτωση δεν πάμε πίσω. Το γεγονός ότι τα μονοθέσια έχουν γίνει πολύ πιο ασφαλή είναι καλό.

Πριν από πολλά χρόνια οι οδηγοί δεν ήταν τόσο τυχεροί και τα μονοθέσια δεν ήταν τόσο ασφαλή όσο τώρα. Πρέπει να βρεις τον κατάλληλο συμβιβασμό. Τα συστατικά για το πάθος, την ταχύτητα, τον κίνδυνο, τον ήχο είναι πολύ σημαντικά. Θέλουμε να κάνουμε το άθλημα πιο ασφαλές. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας, αν συμβούν άσχημα πράγματα, όμως πρέπει να αντιδράσουμε.

Το έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια και το κάνουμε ακόμα», είπε ο Γερμανός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πίστα του Μπακού και στην κριτική που είχαμε γι' αυτή. «Έρχοντας από το Μπακού, η πίστα δέχτηκε πολλή κριτική ότι είναι πολύ επικίνδυνη. Διαφωνώ. Η FIA, οι άνθρωποι στο Μπακού και οι διοργανωτές έχουν κάνει τρελή δουλειά. Είναι φανταστική, υπάρχει πολύ λίγος χώρος για λάθος και γι' αυτό οι αγώνες είναι τόσο συναρπαστικοί», πρόσθεσε.

Best of internet