Aston Martin Vanquish Zagato για μόλις 99 τυχερούς (video)

Γιώργος Βαρίνος
Aston Martin Vanquish Zagato για μόλις 99 τυχερούς (video)
Πριν μόλις ένα μήνα ήταν μόνο ένα στατικό πρωτότυπο. Ωστόσο, οι διθυραμβικές αντιδράσεις του κοινού έβαλαν σε δουλειά την Aston Martin.

Το πέμπτο «παιδί» της σχέσης της βρετανικής εταιρείας Aston Martin και του ιταλικού οίκου Zagato, η Vanquish Zagato, παρουσιάστηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο στην ιστορική έκθεση κλασικών και φουτουριστικών αυτοκινήτων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην υπέροχη Villa d’ Este στη λίμνη Κόμο της βόρειας Ιταλίας.

Εκεί, το μοντέλο ήταν ένα μοναδικό πρωτότυπο όπως υποστήριζε η Aston, ωστόσο η εξαιρετική αποδοχή του υπέρκομψου κουπέ τόσο από τον Τύπο, όσο επίσης από το κοινό και τους επισκέπτες στην έκθεση, έδωσε το «πράσινο φως» για την παραγωγή.

Μια παραγωγή που δεν θα ξεπεράσει τα 99 αντίτυπα, οπότε αναμείνατε ένα μάλλον αστρονομικό κόστος και φυσικά πολύ περιορισμένη διαθεσιμότητα, ανάμεσα μάλλον στους υφιστάμενους πελάτες της εταιρείας. Το μεγάλο κόστος άλλωστε δικαιολογείται και από το γεγονός ότι η Zagato θα διαθέτει ένα εντελώς νέο αμάξωμα κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ίνες άνθρακα.

Το πανέμορφο κουπέ θα φορά όπως είναι αναμενόμενο τον εξάλιτρο V12κινητήρα της Vanquish, με μια όμως αύξηση της ισχύος του από τους 568 στους 592 ίππους, με παράλληλη όμως σημαντική μείωση του ολικού βάρους. Η ανάρτηση, επίσης, θα έχει εντελώς διαφορετικές ρυθμίσεις ενώ και ο εξοπλισμός θα είναι αναβαθμισμένος.

Με την περιορισμένη της παραγωγή, το πανέμορφο αμάξωμά της και τις εξαιρετικές της επιδόσεις, η εκπληκτική Vanquish Zagato είναι σίγουρα ένα future classic το οποίο θα έχει τεράστια αξία όχι μόνο να το οδηγείς αλλά και ως επένδυση. Σημειώστε ότι ο καρπός της πρώτης συνεργασίας των δύο εταιρειών, η DB4 GT Zagato του 1960, σήμερα αλλάζει χέρια σε δημοπρασίες με αντίτιμο που φτάνει έως και τα 13.000.000€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!