Αυτό θα είναι το ταχύτερο hatchback παραγωγής

Γιώργος Βαρίνος
Αυτό θα είναι το ταχύτερο hatchback παραγωγής
Νέες κατασκοπευτικές εικόνες δείχνουν ότι η Ford ετοιμάζει ακόμα μια δυνατότερη έκδοση του νέου Focus RS, την 500.

Στις αρχές του Ιουνίου δημοσιογραφικές πληροφορίες που βασίζονταν σε πηγές μέσα στην Ford, αναζωπύρωσαν τις φήμες για την παραγωγή μιας ακόμα δυνατότερης έκδοσης του Focus RS, με την επωνυμία RS500.

Οι πρόσφατες κατασκοπευτικές εικόνες ωστόσο επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες, καθώς δείχνουν ένα τροποποιημένο RS, να πραγματοποιεί δοκιμές στο δημόσιο δρόμο. Το αυτοκίνητο των εικόνων διαθέτει διαφορετικό καπό με μεγάλους αεραγωγούς και δίσκους φρένων από ίνες άνθρακα.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, το RS500 δεν θα έχει μόνο αυξημένη ισχύ, που υπολογίζεται να φτάνει στους 400 ίππους από τους 350 του RS. Ταυτόχρονα θα υποβληθεί και σε μια γενναία δίαιτα, με στόχο τα 1.600 περίπου κιλά του βάρους του να μειωθούν κατά τουλάχιστον 100.

Σε αυτό το πλαίσιο το RS500 θα διαθέτει καπό και κάποια ακόμα πάνελ αμαξώματος από ίνες άνθρακα, πιο ελαφρές σφυρήλατες ζάντες, δίσκους από ίνες άνθρακα, πιο ελαφριά καθίσματα και ίσως λιγότερα μονωτικά υλικά στο εσωτερικό.

Όπως και το RS500 προηγούμενης γενιάς, έτσι και το νέο εκτιμάται ότι θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 500 αντιτύπων, με τιμή φυσικά πολύ πιο υψηλή από αυτή του απλού RS, η οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι προκλητικά χαμηλή για τις επιδόσεις του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μέσα στη Ford που διαρρέουν τις πληροφορίες για το νέο RS500, αυτό θα είναι το ταχύτερο σε επιτάχυνση μικρό – μεσαίο πεντάθυρο μοντέλο που έχει ποτέ κατασκευαστεί. Αν ήδη αδημονείτε, όπως και εμείς άλλωστε, σημειώστε ότι αυτό δεν θα παρουσιαστεί πριν τα μέσα στου 2017, καθώς μόλις παρουσιάστηκε το απλό RS που δείχνει πως θα έχει μια λαμπρή εμπορική πορεία, την οποία η Ford δεν θέλει να διαταράξει.

Image Credit: motor1.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!