Πιο γρήγορη από τα αγωνιστικά η Chiron (video)

Γιώργος Βαρίνος
Πιο γρήγορη από τα αγωνιστικά η Chiron (video)
Πριν τον 24ωρο αγώνα του Λε Μαν, η Bugatti Chiron σε γύρο επίδειξης έπιασε τελική ταχύτητα 380 χλμ./ώρα.

Με τον πρόεδρο της εταιρείας Βόλφκανγκ Ντουρχάιμερ στο πηδάλιο, η Bugatti Chiron πραγματοποίησε μερικούς γύρους επίδειξης πριν την έναρξη του αγώνα στις 24 ώρες του Μαν, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου.

Η συγκεκριμένη πίστα έχει ιδιαίτερη σημασία για την εταιρεία, καθώς εντός της υπάρχει το Bugatti Circuit που έχει ονομαστεί προς τιμή του ιδρυτή της Ετόρε Μπουγκάτι, καθώς στο παρελθόν είχε σημειώσει ιστορικές νίκες.

Η τελική ταχύτητα των 380 χλμ./ώρα που πέτυχε ο Νοτυρχάιμερ στην πίστα Λα Σαρθ ήταν μεγαλύτερη ακόμα και από αυτή των κορυφαίων αγωνιστικών πρωτοτύπων της κατηγορίας LMP1, αποδεικνύοντας ότι το hypercar των 1.500 ίππων είναι το ίδιο ικανό τόσο στην ευθεία, όσο και στο απαιτητικό περιβάλλον μιας πίστας αγώνω. Με τελική ταχύτητα 420 χλμ./ώρα, είναι σήμερα το πιο γρήγορο μοντέλο παραγωγής.

Ένας ακόμα λόγος που το hypercar των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ –προ φόρων- έκανε την εμφάνισή του στο διάσημο αγώνα, ήταν για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των Γάλλων πολυεκατομμυριούχων για την αγορά του.

Παρά την ιδιαίτερα υψηλή τιμή, συνολικά η Bugatti έχει μέχρι σήμερα λάβει 200 παραγγελίες από το σύνολο των 500 συνολικά Chiron coupe που θα κατασκευάσει, γιατί φυσικά στη συνέχεια θα ακολουθήσει και ανοιχτή έκδοση, ίσως σε ακόμα πιο περιορισμένη παραγωγή και με ακόμα πιο τσουχτερή τιμή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!