Τοστ: «Περιμένω παραμονή Σάινθ, ελπίζω και για Κβιάτ»

Νίκος Τσιώκος
Τοστ: «Περιμένω παραμονή Σάινθ, ελπίζω και για Κβιάτ»
Ο Φρανζ Τοστ περιμένει παραμονή του Κάρλος Σάινθ στην Toro Rosso και ελπίζει να πράξει το ίδιο και ο Ντανιίλ Κβιάτ.

Για το οδηγικό δίδυμο της Toro Rosso μίλησε ο Φρανζ Τοστ στην Αθλητική Διάσκεψη της FIA στο Τορίνο. Ο επικεφαλής της STR τόνισε ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί 100% ποιοι θα είναι οι δύο πιλότοι για το 2017. Πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα παραμείνει ο Κάρλος Σάινθ, ενώ ελπίζει να γίνει το ίδιο και με τον Ντανιίλ Κβιάτ. «Πάντα μιλάω για τριετές πρόγραμμα (για τους οδηγούς).

Δε βλέπω κάποιο πρόβλημα επειδή πάντα εξαρτάται από τη Red Bull και για την επόμενη σεζόν είναι πλήρης με τους Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν. Ελπίζω ότι ο Κάρλος Σάινθ θα μείνει με την Toro Rosso και θα επιβεβαιωθεί σύντομα. Είναι επίσης καλή ευκαιρία για τον Κάρλος να δείξει το ταλέντο του και ελπίζω το μονοθέσιό μας την επόμενη χρονιά να είναι πολύ ανταγωνιστικό για να μη βρει κανένα μειονέκτημα σε σύγκριση με άλλη ομάδα», είπε, αρχικά.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για τις πιθανότητες να μείνει και ο Κβιάτ και άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, με την ελπίδα βέβαια ότι θα συνεχίσει και ο Ρώσος. «Θα δούμε. Το οδηγικό δίδυμο της Toro Rosso για την επόμενη χρονιά δεν έχει αποφασιστεί ακόμα 100%. Περιμένω ο Κάρλος να μείνει μαζί μας και ελπίζω να μείνει και ο Ντανιίλ Κβιάτ επειδή είναι καλός οδηγός, όμως πρέπει να νιώθει άνετος. Μετά θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον.

Είναι λίγο περίεργη κατάσταση, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Red Bull έχει δύο ομάδες διότι αλλιώς θα ήταν εκτός Formula1, τουλάχιστον για φέτος. Μπορεί να κάνει καλή δουλειά, ο κόσμος βλέπει ότι είναι ταλαντούχος με μεγάλες ικανότητες και αυτό είναι σημαντικό για να ανακτήσει αυτοπεποίθηση», πρόσθεσε ο Τοστ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!