Εργοστασιακές θέσεις τέλος στο Moto GP για 2017

Νίκος Τσιώκος
Εργοστασιακές θέσεις τέλος στο Moto GP για 2017
Οι θέσεις στις εργοστασιακές ομάδες του Moto GP για το 2017 έχουν συμπληρωθεί, καθώς όλες έχουν ανακοινώσει τα δίδυμα ενόψει της νέας χρονιάς.

Το φετινό καλοκαίρι αναμενόταν... καυτό στο Moto GP, καθώς όλοι οι αναβάτες των εργοστασιακών ομάδων έμεναν χωρίς συμβόλαιο για το 2017. Ωστόσο, αυτές φρόντισαν από νωρίς να... κλειδώσουν τις θέσεις ενόψει της νέας σεζόν. Η Yamaha ανανέωσε με τον Βαλεντίνο Ρόσι και πήρε τον Μάβερικ Βινιάλες αντί του Χόρχε Λορένθο, ο οποίος την... έκανε για την Ducati.

Εκεί βρήκε τον Αντρέα Ντοβιζιόζο, τον οποίο προτίμησε η Scuderia από τον Αντρέα Ιανόνε. Όμως, ο τελευταίος βρήκε θέση στη Suzuki, με την οποία θα κάνει ντεμπούτο στο Moto GP ο Άλεξ Ρινς. Όσον αφορά τη Repsol Honda, έχει ανανεώσει με τον Ντάνι Πεντρόσα, ενώ δε σκοπεύει να συνεχίσει χωρίς τον Μαρκ Μάρκεζ, που θα υπογράψει και αυτός διετές συμβόλαιο.

Από εκεί και πέρα, την επόμενη χρονιά θα έχουμε άλλη μία εργοστασιακή ομάδα στο Moto GP και αυτή θα είναι η ΚΤΜ. Οι Αυστριακοί γνωστοποίησαν ως δίδυμο τους Μπράντλεϊ Σμιθ και Πολ Εσπαργκαρό, που αποχώρησαν από τη δορυφορική ομάδα της Yamaha.

Έτσι, απομένει να δούμε ποιες θα είναι οι επιλογές των δορυφορικών ομάδων, αφού αυτή τη στιγμή έχουν ανακοινωθεί μόνο οι Σαμ Λόους, Γιόνας Φόλγκερ από Aprilia και Monster Yamaha Tech 3, αντίστοιχα, με αμφότερους να κάνουν το ντεμπούτο τους στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλέτας.

Τέλος, μένουν ακόμα έντεκα κενές θέσεις, ενώ από το τωρινό γκριντ δεν έχουν εξασφαλίσει συμβόλαιο οι Ντανίλο Πετρούτσι, Σκοτ Ρέντινγκ, Στέφαν Μπραντλ, Αλβάρο Μπαουτίστα, Έκτορ Μπαρμπέρα, Λορίς Μπαζ, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Καλ Κράτσλοου, Τζακ Μίλερ, Εστέβε Ραμπάτ, Εβγκέν Λαβέρτι και Γιόνι Ερνάντεζ.

Το γκριντ του 2017

Yamaha

Βαλεντίνο Ρόσι

Μάβερικ Βινιάλες

Repsol Honda

Μαρκ Μάρκεζ

Ντάνι Πεντρόσα

Ducati

Χόρχε Λορένθο

Αντρέα Ντοβιζιόζο

Suzuki

Αντρέα Ιανόνε

Άλεξ Ρινς

ΚΤΜ

Μπράντλεϊ Σμιθ

Πολ Εσπαργκαρό

Aprilia

Σαμ Λόους

Δεν έχει ανακοινωθεί

Octo Pramac

Δεν έχουν ανακοινωθεί

Avintia

Δεν έχουν ανακοινωθεί

Estrella Galicia 0,0 Marc VDS

Δεν έχουν ανακοινωθεί

Aspar

Δεν έχουν ανακοινωθεί

LCR Honda

Δεν έχει ανακοινωθεί

Monster Yamaha Tech 3

Γιόνας Φόλγκερ

Δεν έχει ανακοινωθεί

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!