Οριστικό τέλος για τη Saab

Πέτρος Πιτσίνης
Οριστικό τέλος για τη Saab
Όπως όλα δείχνουν, το αυτοκινητικό κομμάτι της Saab δυστυχώς δεν θα ανακάμψει, αφού δεν προβλέπεται να δούμε νέα μοντέλα να κυκλοφορούν με τα σήματα της φίρμας.

Πρόσφατα, διαβάζαμε ότι μια εταιρεία ονόματι NEVS (National Electric Vehicle Sweden) θα έδινε ξανά ζωή στην Saab, ωστόσο δήλωσε πλέον επίσημα ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Η ιστορική Σουηδική φίρμα θα μπει στο ιστορικό... χρονοντούλαπο της αυτοκίνησης και δεν θα επανέλθει στο προσκήνιο, τουλάχιστον τώρα. Συγκεκριμένα, η NEVS θα χρησιμοποιήσει το πάτωμα του 9-3 για τα μελλοντικά της ηλεκτρικά μοντέλα, όμως θα το λανσάρει με τα δικά της σήματα.

Η εταιρεία έχει ήδη υπογράψει τεράστιες συμφωνίες και μέχρι το 2017 θα πρέπει να έχει ετοιμάσει 20.000 ηλεκτρικά οχήματα, ενώ άλλα 150.000 έχουν προγραμματιστεί έως το 2020. Ο Ματίας Μπέργκμαν, Επικεφαλής της NEVS, είπε: «Με σεβασμό στην ιστορία και την κληρονομιά μας, θα θέλαμε να αναγνωριστούμε εμείς και όχι κάποια άλλη εταιρεία. Μια βιώσιμη φίρμα η οποία έχει δεσμευτεί για το περιβάλλον με ένα εστιασμένο πλάνο ανάπτυξης, που θα χρησιμοποιεί το δικό της σήμα σαν ακρογωνιαίο λίθο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!