Το... ρεσιτάλ του Ραϊκόνεν στο team radio

Νίκος Τσιώκος
Το... ρεσιτάλ του Ραϊκόνεν στο team radio
Έδωσε... ρεσιτάλ ο Κίμι Ραϊκόνεν στο team radio κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού. Οι ατάκες των Φέτελ, Φερστάπεν.

Σε κάθε Γκραν Πρι ακούμε διάφορες ατάκες μέσω του team radio ή αλλιώς της ενδοεπικοινωνίας, που δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε πιλότο να επικοινωνεί με το πιτ γουόλ της ομάδας του. Μάλιστα, κάποιες φορές χρειάζεται το περίφημο μπιιιιπ, καθώς δεν είναι λίγες αυτές που ακούμε και ύβρεις!

Στο παρθενικό Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού ο Κίμι Ραϊκόνεν έδωσε... ρεσιτάλ, αρχικά για ένα πλαστικό που υπήρχε στην πίστα, μετά για μπλε σημαίες, ακόμα και για την κίνηση να αφήσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ να περάσει, καθώς και για τα τεχνικά θέματα που είχε προς το τέλος. Επίσης, τις εντυπώσεις έκλεψαν και οι ατάκες του έτερου πιλότου της Ferrari, αλλά και μία του Μαξ Φερστάπεν.

Αναλυτικά οι κορυφαίες ατάκες του team radio στο Μπακού

«Υπήρχε ένα γαμ... πλαστικό και έπρεπε να το αποφύγω!», είπε ο Ραϊκόνεν για ένα πλαστικό που έκανε... βόλτα στην πίστα στους πρώτους γύρους.

«Πού σκ... είναι οι μπλε σημαίες; Τον ακολουθώ για έναν ολόκληρο γαμ... γύρο τώρα!», ανέφερε ο Iceman για τους ανθρώπους ασφαλείας που άφηναν την κίνηση να του σταθεί εμπόδιο αντί να δείξουν τις μπλε σημαίες για όσους είχαν... φάει έναν γύρο.

«Σ' ευχαριστούμε Κίμι, σ' ευχαριστούμε», είπαν από τη Ferrari στον Φινλανδό για την κίνηση να αφήσει τον Φέτελ να περάσει. «Τώρα πείτε του να πιέσει επειδή δεν τον θέλω μπροστά μου», ήταν η απάντησή του.

«Είναι το ίδιο με τον προηγούμενο αγώνα;». «Δεν μπορώ να σου απαντήσω Κίμι, λυπάμαι». «Σίγουρα μπορείς να πεις ναι ή όχι!». «Δεν μπορώ Κίμι, δεν μπορώ». Ο προηγούμενος διάλογος ήταν μεταξύ του Κίμι και του μηχανικού του, όταν προσπάθησε να μάθει τεχνικές πληροφορίες, όμως μάταια, όπως νωρίτερα και ο Λιούις Χάμιλτον.

«Τι σκ... κάνει!;», φώναξε όντας έξαλλος ο Φερστάπεν για την κίνηση του Βαλτέρι Μπότας στην πρώτη στροφή στις κατατακτήριες δοκιμές, η οποία τον ώθησε εκτός πίστας.

«Έλα τώρα! Αστειεύεσαι;», ανέφερε ο Φέτελ, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έκανε ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο στο Q3, που σήμαινε ότι έπρεπε να εκκινήσει πίσω του από τον Αυστραλό επειδή τον έκανε πιο νωρίς.

«Box Σεμπάστιαν, box», είπαν από τη Ferrari, που κάλεσαν τον Φέτελ για πιτ στοπ. «Είστε σίγουροι γι' αυτό; Ο ρυθμός δείχνει καλός...», απάντησε ο Γερμανός, με σκοπό να αποφύγει το λάθος που έγινε στον Καναδά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!