«Πολύ κοντά σε συμφωνία για Μόντσα»

Νίκος Τσιώκος
«Πολύ κοντά σε συμφωνία για Μόντσα»
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λέσχης Αυτοκινήτου Ιταλίας, Άντζελο Στίτσι Νταμιάνι, οι διοργανωτές του Γκραν Πρι Ιταλίας είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Μπέρνι Έκλεστοουν για τη Μόντσα.

Στον... αέρα παραμένει το μέλλον της Μόντσα στη Formula1, καθώς ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία για ανανέωση του συμβολαίου, το οποίο λήγει φέτος. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες ο Μπέρνι Έκλεστοουν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Γκραν Πρι Ιταλίας να διεξαχθεί στην Ίμολα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου της γειτονικής χώρας, Άντζελο Στίτσι Νταμιάνι, αποκάλυψε μιλώντας στο ESPN ότι δεν πρόκειται να γίνει αγώνας στην Ίμολα και πως οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για να παραμείνει η θρυλική Μόντσα στο καλεντάρι. «Στο ιταλικό χρηματοοικονομικό δίκαιο γράφεται ότι το Γκραν Πρι θα γίνεται στη Μόντσα, όχι στην Ίμολα.

Η εμπλοκή της Λέσχης Αυτοκινήτου Ιταλίας είναι για Ένα Γκραν Πρι στη Μόντσα και όχι στην Ίμολα. Ελπίζω να έχουμε μία λύση για το μέλλον της Μόντσα τον επόμενο μήνα. Είναι περίπλοκη υπόθεση, όπως ξέρετε, όμως έχουμε δουλέψει πολύ και πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση. Ας πούμε ότι είναι δύσκολη διαπραγμάτευση.

Είναι η πρώτη φορά που μία αθλητική οργάνωση στην Ιταλία έχει αναλάβει το βάρος να διοργανώσει ένα Γκραν Πρι της Formula1 με σημαντικά χρήματα. Το γεγονός ότι η ACI θα αντικαταστήσει τη Λέσχη Αυτοκινήτου Μιλάνο (Automobile Club Milano), που και πάλι θα διοργανώσει το Γκραν Πρι φέτος, είναι μία επανάσταση.

Ωστόσο, χάρη στη στήριξη της περιφερειακής αρχής της Λομβαρδίας και σ' έναν εθνικό χορηγό, που απομένουν οι λεπτομέρειες για να οριστεί, καταφέραμε να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις τον Φεβρουάριο. Στο Μόντε Κάρλο βρήκαμε πολλά κοινά σημεία με τον Έκλεστοουν.

Υπάρχουν ακόμα πράγματα που θα πρέπει να καθοριστούν, όμως θα προτιμούσα να πω ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, παρά το γεγονός ότι κάποιες ενέργειες δεν έχουν βοηθήσει», δήλωσε ο Νταμιάνι. Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Μόντσα φιλοξενεί το Γκραν Πρι Ιταλίας από την πρώτη σεζόν της F1 το 1950, με μοναδική εξαίρεση το 1980, όταν έγινε στην Ίμολα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!