Πότε έρχεται το Tesla X στην Ευρώπη;

Γιώργος Βαρίνος
Πότε έρχεται το Tesla X στην Ευρώπη;
Το ηλεκτρικό SUV της Tesla κάνει την εμφάνισή του επί ευρωπαϊκού εδάφους στο φεστιβάλ ταχύτητας του Γκούντγουντ, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στο τέλος του 2016.

Σε εκδόσεις πέντε, έξι ή εφτά θέσεων, με μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς, πρωτοποριακή σχεδίαση και πλήρως ηλεκτρική λειτουργία, το SUV της αμερικανικής Tesla θα είναι διαθέσιμο στο τέλος του 2016 από το δίκτυο επίσημων εμπόρων στης εταιρείας στη βορειοδυτική Ευρώπη.

Το λανσάρισμα του μοντέλου και η γνωριμία του ευρωπαϊκού κοινού μαζί του θα πραγματοποιηθεί κατά το τετραήμερο του φεστιβάλ ταχύτητας στο Γκούντγουντ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ιδιαίτερο SUV της Tesla κινείται αποκλειστικά μέσω του ρεύματος που αποθηκεύει στις μπαταρίες του και η αυτονομία του στη βασική έκδοση 75 φτάνει τα 417 χιλιόμετρα, ενώ στην έκδοση 95, με μπαταρίες χωρητικότητα 95 kWa όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, ανεβαίνει στα 489 χιλιόμετρα.

Πέρα από το πρωτοποριακό εσωτερικό, τις πίσω πόρτες σχεδίασης «φτερών γλάρου» που ανοίγουν προς τα επάνω και τα κορυφαία συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και ημι-αυτόνομης κίνησης που διαθέτει, το Χ έχει επίσης καταιγιστικές επιδόσεις χάρη στην τεράστια ροπή που αποδίδεται από την πρώτη στροφή λειτουργίας των κινητήρων του και της υψηλής ισχύος τους, που φτάνει του 500 ίππους στην απλή και τους 700 στην έκδοση P90D.

Συγκεκριμένα, στην έκδοση 75 D η τελική ταχύτητα είναι 210 χλμ./ώρα και η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,3 δλ. Η έκδοση P90D χρειάζεται 4,0 ή 3,4 δλ. στην έκδοση Ludicrous για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 250 χλμ./ώρα και στις δύο περιπτώσεις. Εκτός της βασικής έκδοσης 75, οι μεγαλύτερες 90 διατίθενται επίσης με πνευματική, αντί της συμβατικής ανάρτησης.

Ανάλογες με τις υψηλές επιδόσεις ωστόσο είναι και οι τιμές του Model X, καθώς αυτές για την Ευρώπη ξεκινούν από τις 80.000€ προ φόρων και φτάνουν έως και τις 120.000€ στην κορυφαία έκδοση P90D, πάντα χωρίς τους αναλογούντες φόρους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!