Ακόμα 4 σχέσεις για τη Ford Mustang

Γιώργος Βαρίνος
Ακόμα 4 σχέσεις για τη Ford Mustang
Από τον επόμενο χρόνο, το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της Ford θα είναι διαθέσιμο και για τη νέα Ford Mustang.

Χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ή αυτόματο ίδιου αριθμού σχέσεων; Αυτές είναι οι δύο επιλογές όσο αφορά στη μετάδοση της Fod Mustang σήμερα και, για να είμαστε ειλικρινείς, εμείς θα επιλέγαμε το πρώτο.

Από το 2017 όμως, το δίλημμα γίνεται πολύ πιο ισχυρό, καθώς στον εξοπλισμό του εμβληματικού pony car της αμερικανικής εταιρείας θα προστεθεί το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων που έχουν εξελίξει από κοινού η Ford με την General Motors.

Η είδηση αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη Ford. Διέρρευσε από την πλατφόρμα online παραγγελίας ανταλλακτικών των επίσημων εμπόρων στις ΗΠΑ, όπου μαζί με τα υπόλοιπα κιβώτια της Mustang, προστέθηκε ως επιλογή και αυτό των 10 σχέσεων. Αυτό αποδεικνύει ότι στο άμεσο μέλλον το αυτοκίνητο θα διατίθεται και με αυτό το κιβώτιο.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το κλασικό αυτόματο των 10 σχέσεων με μετατροπέα ροπής είναι πιο γρήγορο από το DSG διπλού συμπλέκτη της VW και φυσικά συμβάλλει τόσο στην βελτίωση των επιδόσεων, όσο και στη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων.

Ο αριθμός των σχέσεων ίσως να φοβίζει κάποιους και είναι αλήθεια πως σε πρόγραμμα χειροκίνητης λειτουργίας, δεν προλαβαίνεις να ανεβάζεις και να κατεβάζεις σχέσεις. Δεν έχουμε εμπειρία φυσικά από το συγκεκριμένο κιβώτιο, καθώς κανένα άλλο μοντέλο στην ευρωπαϊκή αγορά δεν εξοπλίζεται με αυτό. Αν κρίνουμε όμως από το 9άρι αυτόματο της FCA και το αντίστοιχο της Mercedes, είναι προτιμότερο να το απολαμβάνεις αποκλειστικά στην αυτόματη λειτουργία του.

Μέχρι σήμερα το κιβώτιο των 10 σχέσεων η Ford το έχει τοποθετήσει στο F-150, το δημοφιλές pick up της γκάμας της που στις ΗΠΑ είναι το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της. Η τοποθέτηση του κιβωτίου αυτού στην Mustang αναμένεται να φέρει και κάποιες μικρές αισθητικές και μηχανολογικές αλλαγές με στόχο τις καλύτερες επιδόσεις, προς το τέλος του 2017.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!