Μετέτρεψε το Tesla σε ταχύπλοο (video)

Γιώργος Βαρίνος
Μετέτρεψε το Tesla σε ταχύπλοο (video)
Οι αρετές του ηλεκτρικού S της αμερικανικής Tesla δεν περιορίζονται μόνο στην οικολογία αλλά και στην ικανότητά του να πλέει με χάρη σε λιμνάζοντα νερά.

Θα πίστευε κανείς ότι η τα κυκλώματα υψηλής τάσης ρεύματος σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα αντιδρούσαν μάλλον άσχημα με την υγρασία, πόσο μάλλον μέσα σε λιμνάζοντα νερά.

Όμως αυτό το ηλεκτρικό Tesla S, σε μια υπόγεια διάβαση του Αζερμπαϊτζάν που έχει πλημμυρίσει, αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.

Εκεί που τα συμβατικά αυτοκίνητο δυσκολεύονται να διασχίσουν το περίπου ενός μέτρου συσσωρευμένο νερό, το Tesla συνεχίζει με άνεση, τη στιγμή μάλιστα που αυτό καλύπτει ακόμα και το εμπρός καπό σε κάποια σημεία.

Το video, υπό τη μουσική υπόκρουση μάλιστα του «Γαλάζιου Δούναβη» του Στράους, έτυχε σχολιασμού ακόμα και από τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, τον Έλον Μασκ, ο οποίος τουίταρε το εξής: «Σαφώς και δεν προτείνουμε κάτι τέτοιο, αλλά το Model S τα καταφέρνει εξαιρετικά καλά και ως σκάφος για μικρά διαστήματα. Πρόωση, μέσω της περιστροφής των τροχών».

Οι μπαταρίες και τα κυκλώματα υψηλής τάσης μεταφοράς του ρεύματος είναι ειδικά προστατευμένα έναντι της υγρασίας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και, ειδικά στο Tesla S, μπορούμε να δούμε την αλήθεια των ισχυρισμών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η προσπάθεια αυτού του ιδιοκτήτη περάσει μέσα από τα νερά και στέφθηκε με επιτυχία, μόνο προτεινόμενη δεν μπορεί να είναι.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια πόσο χρόνο χρειάζεται το νερό για να διαπεράσει τα μονωτικά υλικά των κυκλωμάτων. Και αν αυτό συμβεί, ένα απλό βραχυκύκλωμα και ακινητοποίηση είναι το μικρότερο κακό που μπορεί να προκύψει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!