H «οικογένεια» Renault Megane μεγαλώνει

Πέτρος Πιτσίνης
H «οικογένεια» Renault Megane μεγαλώνει
Η Γαλλική φίρμα εξελίσσει τη σεντάν έκδοση του Megane, η οποία θα ολοκληρώσει την γκάμα του και θα υιοθετεί αρκετά στοιχεία από το μεγαλύτερο Talisman!

Η Renault πριν μερικούς μήνες παρουσίασε το νέο Megane και τώρα έφτασε η στιγμή που θα το λανσάρει και ως σεντάν. Σχεδιαστικά θα θυμίζει το μεγαλύτερο Talisman και γενικότερα, τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Renault, με αποτέλεσμα το αμάξωμα να έχει δυναμικές και σύγχρονες γραμμές. Από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες το καμουφλάζ είναι αρκετά «βαρύ» όμως μας αφήνει να διακρίνουμε το βασικό του σχήμα, ενώ βλέπουμε ότι στον εξοπλισμό του θα είναι διαθέσιμο και το σύστημα Head-Up Display.

Οι κινητήρες του θα είναι αυτοί που κινούν και τη χάτσμπακ έκδοση του Megane και θα έχουν απόδοση από 90 έως και 205 ίππους, με την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου να περιμένουμε να γίνει στην έκθεση του Παρισιού το Σεπτέμβρη ή το Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης. Ακόμη πάντως δεν έχει γίνει σαφές αν θα κυκλοφορήσει ως Megane Sedan όπως γινόταν κατά το παρελθόν ή αν θα ονομαστεί Fluence, όπως έγινε στην τελευταία γενιά του μοντέλου.

*H κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι ψηφιακά επεξεργασμένη κι όχι κάποια επίσημη από τη Renault. Παρακάτω, ακολουθούν εικόνες από τη σεντάν έκδοση του Megane, που βρίσκεται ακόμη σε φάση εξέλιξης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!