Το «τέρας» της Mercedes-AMG αποκαλύπτεται

Το «τέρας» της Mercedes-AMG αποκαλύπτεται

Το «τέρας» της Mercedes-AMG αποκαλύπτεται

Η Mercedes-AMG ανακοινώνει τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά για το νέο της μοντέλο, την GT R, τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον... εντυπωσιακά. 

Στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood η Mercedes-AMG θα παρουσιάσει επίσημα τη νέα GT R, όμως ήδη έχει ξεκινήσει να μας ανακοινώνει ένα μέρος των τεχνικών της χαρακτηριστικών. Ο V8 των 4.0 λίτρων με τα δύο τούρμπο αποδίδει στη συγκεκριμένη περίπτωση 580 άλογα, 70 περισσότερα από την GT S και 120 επιπλέον της «απλής» GT! Έτσι, οι επιδόσεις της είναι καταιγιστικές με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 318 χλμ./ώρα! 

Επίσης, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η Mercedes-AMG GT R θα είναι η πιο «απόλυτη» της γκάμας με ακόμη καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά από τις υπόλοιπες. Αυτό οφείλεται στο αεροδυναμικό πακέτο που θα «φορέσει» και στις βελτιώσεις στο σασί, κινήσεις που θα το βοηθήσουν να επιτύχει πολύ υψηλά επίπεδα πρόσφυσης. Η φίρμα αναφέρει ότι μέχρι στιγμής κανένα άλλο μοντέλο παραγωγής δεν είχε τόση τεχνολογία εμπνευσμένη από τους αγώνες όσο η GT R, όμως για την ώρα δεν έχει δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες. Το εντυπωσιακό πράσινο χρώμα των φωτογραφιών λέγεται AMG Green Hell Magno και αναφέρεται ξεκάθαρα στο Νίρμπουργκρινγκ, το οποίο λέγεται και «Πράσινη Κόλαση», ενώ πριν λίγες μέρες είδαμε τον Λιούις Χάμιλτον να αναζητεί το... τέρας της πίστας, όπως το χαρακτήρισε η Mercedes. 

Best of internet