Έρχεται νέο crossover από την Peugeot-Citroen

Πέτρος Πιτσίνης
Έρχεται νέο crossover από την Peugeot-Citroen
Ο Γαλλικός όμιλος PSA ανακοίνωσε ότι θα προστεθεί άλλο ένα μοντέλο στην γκάμα του, που θα ανήκει στην κατηγορία των crossovers και θα βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με το Peugeot 3008.

Η Peugeot-Citroen πριν από μερικούς μήνες, μας παρουσίασε το "Push to Pass", δηλαδή το πλάνο της για το άμεσο μέλλον και τα οχήματα που θα λανσάρει. Μέσα σε αυτό περιλαμβανόταν άλλο ένα crossover μοντέλο και τώρα μας δίνει περισσότερα στοιχεία για αυτό.

Το έτος που θα περάσει στην παραγωγή θα είναι το 2018 και ο «κωδικός» του είναι C84 Project. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 που «πατάνε» πολλά αυτοκίνητα του ομίλου PSA (όπως το νέο Peugeot 3008) και τέλος, θα κατασκευάζεται στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην πόλη της Ρεν.

Η παραγωγή του εργοστασίου θα αυξηθεί από τις 60.000 μονάδες που είναι σήμερα στις 100.000, αφού τα μελλοντικά Peugeot 5008 και Citroen e-Mehari θα παράγονται εκεί, με τη συνολική επένδυση που έγινε για την επέκταση των δυνατοτήτων του να φτάνει τα 100 εκατομμύρια Ευρώ! Ακόμη είναι πολύ νωρίς και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο crossover, ούτε ποιας μάρκας τα σήματα θα «φορέσει» όταν παρουσιαστεί. Σίγουρα στο επόμενο διάστημα θα εμφανιστούν αυτοκίνητα εξέλιξης στους δρόμους, όπου και θα δώσουν περισσότερο «φως» στην υπόθεση.

*Στην κεντρική φωτογραφία εμφανίζεται το Peugeot Quartz Prototype.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!