Ποια μάρκα αυτοκινήτων λατρεύουν οι νέοι;

Ποια μάρκα αυτοκινήτων λατρεύουν οι νέοι;

Ποιες μάρκες και ποια μοντέλα αυτοκινήτων αρέσουν στις μεγαλύτερες ηλικίες και ποια προτιμούν οι νέοι; Μία γερμανική έρευνα δίνει απαντήσεις, ορισμένες από τις οποίες εκπλήσσουν.

Ποια μάρκα αυτοκινήτων λατρεύουν οι νέοι;

Η διαδικτυακή πύλη Check24.de, που ειδικεύεται μεταξύ άλλων στις ασφαλίσεις οχημάτων, επεξεργάστηκε τα στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων μελών της, για να βρει την απάντηση στο ερώτημα «ποιες μάρκες και ποια μοντέλα αρέσουν στις μεγαλύτερες και ποια στις μικρότερες ηλικίες»;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που αφορούσε κατόχους αυτοκινήτων στη Γερμανία, το μοντέλο με τον υψηλότερο όρο ηλικίας των ιδιοκτητών του είναι η Mercedes B-Class. Ο τυπικός κάτοχος ενός τέτοιου γερμανικού πολυμορφικού είναι 55,6 ετών, ενώ το Top Five με τους πιο ηλικιωμένους ιδιοκτήτες ανά μοντέλο συμπληρώνεται από τη Mercedes GLK (μέσος όρος ηλικίας 55,1 ετών), το Skoda Yeti (53,2 ετών), το Toyota RAV4 (52,7 ετών και το Honda CR-V (51,8 ετών). Η επιλογή ενός SUV στις μεγαλύτερες ηλικίες οφείλεται στις σχετικά τσιμπημένες τιμές τους, που δυσκολεύουν την αγορά τους από νεότερους, αλλά και στην ευκολότερη πρόσβαση στο εσωτερικό τους.

Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα με τις μάρκες και τα μοντέλα, που αγοράζουν οι νέοι. Εδώ κυριαρχεί η Seat με μέσο όρο ηλικίας τα 40,1 έτη και ακολουθούν οι Audi (41,2 ετών), BMW (41,4 ετών), Alfa Romeo (41,5 ετών) και VW (42,2 ετών). Για τις ακριβότερες μάρκες Audi και BMW επισημαίνει το Check24.de, ότι πολλά από τα συγκεκριμένα ασφαλισμένα οχήματα έχουν αγοραστεί μεταχειρισμένα και σε προσιτές τιμές από τους ηλικιακά νέους κατόχους τους.

Η πεντάδα με τα δημοφιλέστερα μοντέλα μεταξύ των νέων στη Γερμανία απαρτίζεται από το VW Scirocco (37,5 ετών ο μέσος κάτοχός του), Seat Leon (38,8 ετών), Seat Ibiza (39,3 ετών), Alfa Romeo 147/Fiat Stilo (39,6 ετών) και Seat Arosa (39,9 ετών). Η Seat είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην ηλικιακή κατηγορία μεταξύ 20 και 29 ετών, ενώ έχει πολύ χαμηλή διεισδυτικότητα στους άνω των 70 ετών.

Οι μάρκες, που προτιμούν οι πιο ώριμοι κάτοχοι αυτοκινήτων στη Γερμανία είναι η Jaguar (48,8 ετών), η Dacia (48,2 ετών), η Porsche (48,1 ετών), η Mercedes (47,4 ετών) και στην πέμπτη θέση ισοβαθμούν οι Saab και Toyota με μέσο όρο ηλικίας των ιδιοκτητών τους τα 47,3 έτη.

Best of internet