Η εξήγηση της Mercedes για Χάμιλτον

Νίκος Τσιώκος
Η εξήγηση της Mercedes για Χάμιλτον
Μέσω του Τότο Βολφ η Mercedes έδωσε εξήγηση τι συνέβη στο μονοθέσιο του Λιούις Χάμιλτον στον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν, ώστε να κολλήσει στην πέμπτη θέση.

Αρκετά... θέματα να λύσει είχε ο Λιούις Χάμιλτον στον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν. Αρχικά, φάνηκε πως είχε πρόβλημα στο τιμόνι και εν συνεχεία στο ERS. Ωστόσο, δεν μπορούσε να πάρει απάντηση από τους μηχανικούς του για το τι ακριβώς συνέβη. Η Mercedes έδωσε εξήγηση μέσω του Τότο Βολφ, ο οποίος τόνισε ότι σταμάτησε να λειτουργεί στο σύστημα ERS, ώστε ο Βρετανός να χάνει 0.2 δεύτερα ανά γύρο.

«Είχαμε ένα ηλεκτρονικό πρόβλημα και με τις λειτουργίες του κινητήρα, που εμφανίστηκαν σε αμφότερα τα μονοθέσια. Λόγω των κανονισμών δεν μας επιτρέπεται να πούμε στους οδηγούς (τι να κάνουν), έπρεπε να τα λύσουν μόνοι τους. Ο Νίκο ήταν σε πιο καλή κατάσταση, έκανε την αλλαγή, που τον οδήγησε στον σωστό δρόμο.

Σε μισό γύρο επέστρεψε στη σωστή λειτουργία. Ο Λιούις επειδή δεν την είχε, του πήρε 12 γύρους για να το λύσεις. Αυτό επηρέασε σίγουρα τον αγώνα του. Δεν ξέρουμε πόσο, θα πρέπει να το αναλύσουμε, αλλά οι πληροφορίες έλεγαν ότι έχανε 0.2 δεύτερα ανά γύρο.

Τον επηρέασε ακόμα περισσότερο διότι η απόδοση του κινητήρα μειωνόταν μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης στροφής, όπου περιμένεις τη μεγαλύτερη ώθηση. Προφανώς αυτό τον επηρεάσε, καθώς βγήκε off το ERS», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας των «ασημί βελών».

Έτσι, ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής έχασε έδαφος στη μάχη για τον τίτλο, καθώς είδε τον ομόσταυλό του, Νίκο Ρόσμπεργκ, να αυξάνει τη διαφορά στη βαθμολογία στους 24 βαθμούς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!