Ρεκόρ όλων των εποχών και στο πιτ στοπ στη Formula1

Ρεκόρ όλων των εποχών και στο πιτ στοπ στη Formula1

Ρεκόρ όλων των εποχών και στο πιτ στοπ στη Formula1

Ρεκόρ όλων των εποχών στη Formula1 είχαμε και στο πιτ στοπ, καθώς η Williams έκανε 1.92 δεύτερα στον Φελίπε Μάσα.

Ένα γρήγορο πιτ στοπ είναι το παν τη σήμερον ημέρα στη Formula1, καθώς παίζονται διάφορες στρατηγικές και μπορεί να φέρει ανακατατάξεις στους αγώνες. Ωστόσο, η Williams το... παράκανε με την ταχύτητα! Αφού ο Βαλτέρι Μπότας... έσπασε τα κοντέρ στις κατατακτήριες δοκιμές με 378 χλμ./ώρα, στον Φελίπε Μάσα έγινε πιτ στοπ σε 1.92 δεύτερα!

Χρόνος που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μάλιστα, η ομάδα του Γκρόουβ κατέρριψε τα δύο ρεκόρ στην ίδια πίστα, το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. «Την πρώτη φορά που είχα γρήγορο πιτ στοπ εξεπλάγην. Άναψε το πράσινο φως και σκέφτηκα ότι έγινε λάθος! Αλλά μετά το συνηθίζεις, προετοιμάζεσαι πιο γρήγορα και είναι εντάξει», είπε ο Μπότας.

«Ήμουν έκπληκτος στον πρώτο αγώνα που είχαμε ένα τόσο γρήγορο πιτ στοπ. Και πάλι χάσαμε χρόνο επειδή ήταν πιο γρήγορο απ' ό,τι το περιμέναμε, όμως μετά στο Μπαχρέιν και στην Κίνα ήμουν έτοιμος διότι η ομάδα έκανε καλή δουλειά», δήλωσε, από τη μεριά του, ο Μάσα.

Έτσι, η Williams μπορεί να μη βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο ανταγωνισμού, αλλά έχει την τιμή να κατέχει τα δύο προαναφερθέντα ρεκόρ, τα οποία μάλιστα σημείωσε σ' ένα Γκραν Πρι. Τέλος, να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Red Bull με 1.923 στον Μαρκ Γουέμπερ στις ΗΠΑ το 2013.

 

Best of internet