Φταίει το Jeep του Γέλτσιν για το θάνατό του;

Γιώργος Βαρίνος
Φταίει το Jeep του Γέλτσιν για το θάνατό του;
Ο χαμός του 27χρονου ηθοποιού Άντον Γέλτσιν εγείρει ερωτηματικά σχετικά με το κιβώτιο των Grand Cherokee που έχει οδηγήσει στην ανάκλησή τους.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η άτυχος ηθοποιός των ταινιών Star Trek και The Beaver, ο εξαιρετικά ταλαντούχος Άντον Γέλτσιν, ρωσικής καταγωγής, βρήκε τραγικό θάνατο όταν το Jeep Grand Cherokee που οδηγούσε κινήθηκε προς τα πίσω και τον εγκλώβισε μεταξύ του αμαξώματος και ενός τοιχίου που στήριζε την πόρτα της εισόδου στην αυλή του σπιτιού του.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο Γέλτσιν μπήκε στον ιδιωτικό δρόμο του σπιτιού του στο Λος Άντζελες και για κάποιο λόγο κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να πάει πίσω στην είσοδο –ίσως για να κλείσει την πόρτα ή να πάρει την αλληλογραφία του. Καθώς ο δρόμος είναι ανηφορικός στο σημείο εκείνο, το αυτοκίνητο κύλησε προς τα πίσω και τον χτύπησε, εκγλωβίζοντάς τον ταυτόχρονα μεταξύ ενός πέτρινου τοίχου και του πίσω μέρους του αμαξώματος.

Το γεγονός ότι ο κινητήρας του Grand Cherokee βρέθηκε να λειτουργεί όταν οι πρώτοι φίλοι του ηθοποιού έφτασαν στο χώρο του δυστυχήματος και το αυτόματο κιβώτιο ήταν στη νεκρά, αντί στη θέση parking που «κλειδώνει» τη μετάδοση και δεν αφήνει το αυτοκίνητο να κινηθεί, επαναφέρει στην επικαιρότητα τις καταγγελίες για πλημμελή λειτουργία του κιβωτίου του Grand Cherokee που οδήγησε, τον περασμένο Απρίλιο, στην ανάκληση χιλιάδων μοντέλων με το νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Πιο συγκεκριμένα, σε πολλές περιπτώσεις κάτοχοι του συγκεκριμένου μοντέλου είχαν δηλώσει ότι δεν είχε επιλεγεί η θέση parking (P) στο αυτόματο κιβώτιο παρά τη δική τους ενέργεια, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να κυλήσει και να προκαλέσει ατύχημα. Οι αμερικανικές αρχές έχουν καταγράψει τουλάχιστον 100 ατυχήματα λόγω αυτής της αστοχίας, που οδήγησε τελικά στην ανάκληση του μοντέλου.

Φυσικά ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πως ακριβώς συνέβη το ατύχημα του Γέλτσιν και αν ο θάνατός του συνδέεται με το πρόβλημα του αυτόματου κιβωτίου στο Jeep Grand Cherokee. Αν ωστόσο υπάρχει σχέση, τότε αυτή θα κοστίσει πολύ στην αμερικανική εταιρεία, τόσο στην εικόνα της, όσο και στη ρευστότητά της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!