Πότε έρχεται το νέο Jeep Compass;

Γιώργος Βαρίνος
Πότε έρχεται το νέο Jeep Compass;
Ο αντικαταστάτης των Jeep Compass και Patriot θα είναι έτοιμος στις αρχές του 2017, ενώ η αποκάλυψή του αναμένεται εντός του 2016.

Η Jeep που έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά της με την κατηγορία των 4Χ4 και SUV σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει εδώ και χρόνια χάσει αρκετό έδαφος στην κατηγορία των μεσαίων τετρακίνητων, καθώς τα Compass και Patriot έχουν ξεπεραστεί τόσο τεχνολογικά, όσο και εμπορικά.

Με δέκα χρόνια παρουσίας στην αγορά, τα δύο συμπαγή αμερικανικά SUV που έκαναν το ντεμπούτο τους το 2006, δεν μπορούν πλέον να ανταγωνιστούν, ειδικά στην Ευρώπη, τα πιο σύγχρονα μοντέλα και έτσι η παραγωγή τους έχει προγραμματιστεί να σταματήσει στο τέλος του 2016.

Ταυτόχρονα όμως, θα ξεκινήσει η παραγωγή του νέου Compass στο εργοστάσιο της FCA στο Μεξικό, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες. Το μοντέλο που θα αντικαταστήσει τόσο το ομώνυμο σημερινό μοντέλο όσο και το «αδελφό» Patriot, θα έχει σαφείς αναφορές στο μεγαλύτερο Grand Cherokee και φυσικά πιο σπορ και προσανατολισμένο στην άσφαλτο χαρακτήρα.

Στο εσωτερικό θα διατηρεί τη γνωστή από το Renegade φόρμα με πιο ποιοτικά υλικά, ενώ μεγάλοι αναμένονται και οι χώροι. Στόχος του νέου Compass είναι φυσικά, για την ευρωπαϊκή αγορά, το Nissan Qashqai και έτσι το μοντέλο θα έχει μια πλειάδα κινητήρων που θα ξεκινούν από τα 1.4 λίτρα. Οι διαστάσεις του θα είναι σαφώς μεγαλύτερες του Renegade, αν και το πλαίσιο στο οποίο θα βασίζεται θα είναι το ίδιο.

Πολλά από τα μηχανικά μέρη θα μοιράζονται μεταξύ των δύο μοντέλων, ωστόσο το Compass θα είναι, αισθητικά και ποιοτικά, ένα «μικρό Grand Cherokee», παρά ένα «μεγάλο Renegade».

Με τα πρωτότυπα του μοντέλου να έχουν ολοκληρώσει σχεδόν των κύκλο των δοκιμών τους στους δημόσιους δρόμους, η αποκάλυψη του Compass δεύτερης γενιάς αναμένεται μέσα στη χρονιά, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν όχι αργότερα από το πρώτο εξάμηνο του 2017, καθώς άλλωστε η παραγωγή του παλιού μοντέλου θα έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!