Πώς θα είναι το νέο Volvo XC60;

Γιώργος Βαρίνος
Πώς θα είναι το νέο Volvo XC60;
Με μεγαλύτερες διαστάσεις, δυναμική αισθητική και πολλά στοιχεία από το κορυφαίο XC90 θα παρουσιαστεί το 2017 το νέο Volvo XC60.

Τα πρώτα βαριά καμουφλαρισμένα πρωτότυπα δοκιμών της δεύτερης γενιάς του μεσαίου SUV της Volvo, του XC60, απαθανατίστηκαν στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας να πραγματοποιούν χιλιόμετρα στους δημόσιους δρόμους.

Κυριολεκτικά τίποτα δεν είναι ορατό στο αυτοκίνητο από τους εξωτερικούς παρατηρητές, καθώς πέρα από τη βαφή παραλλαγής του αμαξώματος, μεγάλα πάνελ από συνθετικά υλικά καλύπτουν τα πάντα, εκτός από τις γυάλινες επιφάνειες.

Είναι φυσικό να θέλει να κρατήσει κρυφή κάθε σχεδιαστική λεπτομέρεια του νέου της μοντέλου η Volvo, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι εξειδικευμένοι στην αναπαράσταση νέων μοντέλων γραφίστες δεν έχουν άποψη γι’ αυτές.

Με βάση λοιπόν την αισθητική κατεύθυνση του κορυφαίου SUV της Volvo, του XC90, που ούτως ή άλλως αποτελεί το πρότυπο για όλα τα νέα μοντέλα της σουηδικής εταιρείας, δημιουργήθηκε η ψηφιακή εικόνα και της επόμενης γενιάς του XC60 που αποτυπώνει ένα ιδιαίτερα σύγχρονο, δυναμικό και αισθητικά ενδιαφέρον μοντέλο.

Με δεδομένη την απόφαση της Volvo να παρουσιάσει και ένα μικρό μεσαίο SUV με τον κωδικό XC40, πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη η μικρή αύξηση των διαστάσεων του XC60. Αυτό θα βασίζεται στο πλαίσιο SPA, που σημαίνει ότι τόσο οι νέοι κινητήρες των 1.5 λίτρων όσο και οι δίλιτροι του XC90 θα μπορούν να είναι διαθέσιμοι, μαζί φυσικά με μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση που πρέπει να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ.

Το νέο XC60 θα διαθέτει πλήρως ψηφιακό ταμπλό και αφαιρετική σχεδίαση στο ταμπλό, όπως συνηθίζει η Volvo, μαζί φυσικά με τη μεγάλη a la tablet οθόνη στο κέντρο για τον χειρισμό όλων των συστημάτων του αυτοκινήτου. Τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας που έχουμε γνωρίσει στο XC90 φυσικά θα περάσουν και στο μικρότερο μοντέλο, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα δούμε στις εκθέσεις το 2017.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σημερινό Volvo XC60 είναι ένα από τα πλέον πετυχημένα μοντέλα της Volvo και παράγεται από τα τέλη του 2008, με ένα ενδιάμεσο facelift του 2013, σε εκδόσεις κινητήρων που σήμερα ξεκινούν από τα 2.0 και φτάνουν έως και τα 2.2 λίτρα. Ανάλογα με την έκδοση, η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς.

Image credit: Motor1.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!