Επικράτησε και μετά τον… αγώνα η Ford!

Γιώργος Βαρίνος
Επικράτησε και μετά τον… αγώνα η Ford!
Νίκησε στο αγώνα του Λε Μαν αλλά και στις ενστάσεις που αντάλλαξε με την Ferrari μετά από αυτόν η Ford.

Παρά λίγο να χάσει την πρωτιά «στα χαρτιά» το Ford GT με το νούμερο 68 της ομάδας Chip Ganassi και οδηγούς τους Μίλερ, Χαντ και Μπουρντέ στην κατηγορία LMGTE Pro του 24ωρου αγώνα του Λε Μαν.

Μετά από ένσταση της ομάδας Risi με την δεύτερη στην κατάταξη Ferrari 388 των Φισικέλα, Βιλάντερ και Μαλουκέλι, το Ford GT δέχθηκε ποινή 50 δευτερολέπτων γιατί είχε μεγαλύτερη ταχύτητα σε ελεγχόμενη ζώνη και 20 ακόμα γιατί οι αισθητήρες ταχύτητας δεν λειτουργούσαν σωστά.

Ταυτόχρονα όμως, η ομάδα Risi της Ferrari δέχθηκε και αυτή ποινή 20 δευτερολέπτων για μη συμμόρφωση σε σημαία εισόδου στα pit, ώστε να αλλάξει ένα φωτιστικό σώμα που δεν λειτουργούσε.

Αυτή η ποινή ήταν που έκρινε τελικά και το αποτέλεσμα υπέρ του πρώτου Ford, καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα είχε χάσει την πρώτη θέση. Έτσι, μέσω αριθμητικών πράξεων επί των… ποινών, προέκυψε τελικά το προβάδισμα του αμερικανικού αυτοκινήτου έναντι του ιταλικού και η νίκη πήγε στο Ford GT με προβάδισμα χρόνου 10,2 δευτερολέπτων.

Στη δεύτερη θέση, όπως και στον αγώνα, έμεινε η Ferrari 388 και στην τρίτη ήταν ακόμα ένα Ford GT, με το νούμερο 69. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά των τριών πρώτων αυτοκινήτων της κατηγορία GTE Pro ήταν μόλις 15 δευτερόλεπτα μετά από 24 ώρες αγώνα, κάτι που δείχνει το πόσο σκληρός ήταν ο ανταγωνισμός και πόσο ευμετάβλητα τα αποτελέσματα με τις ενστάσεις και τις ποινές μετά τον αγώνα.

Τελικά η Ford κατάφερε στο στόχο της να νικήσει στις 24 ώρες του Λε Μαν 50 χρόνια μετά τη επικράτησή και πάλι επί της Ferrari το 1966.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!