Ούτε τα supercars δεν πιάνουν την ταχύτητα της Formula1!

Νίκος Τσιώκος
Ούτε τα supercars δεν πιάνουν την ταχύτητα της Formula1!
Ούτε κάποια από τα λεγόμενα supercars των Ferrari, Lamborghini, McLaren, Porsche δεν πιάνουν την ταχύτητα που είδαμε στο Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν για τη Formula1!

Ένα ξεχωριστό ρεκόρ είχαμε στο Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού. Ο λόγος για το ρεκόρ ταχύτητας όλων των εποχών, το οποίο κρατούσε ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια από το 2004. Από φέτος υπάρχει νέος κάτοχος, καθώς ο Βαλτέρι Μπότας έπιασε τα 378 χλμ./ώρα στις κατατακτήριες δοκιμές του Μπακού, σύμφωνα με την τηλεμετρία της Williams.

Αν κάτσει κανείς να το σκεφτεί, ούτε μερικά από τα supercars μεγάλων ονομάτων δεν πιάνουν τη συγκεκριμένη ταχύτητα. Τι εννοούμε; Ας μιλήσουμε με παραδείγματα διότι μόνο αυτά αποδεικνύουν αυτά που λέμε και γράφουμε. Πιο συγκεκριμένα, η Ferrari 488 GTB, που είναι διάδοχος της 458 Italia, έχει τελική ταχύτητα τα 330 χλμ./ώρα, ενώ η F12 tdf πάει λίγο παραπάνω στα 340.

Από τη μεριά της, το... υπερόπλο της Lamborghini, η Aventador LP 750-5 SV δεν... χτυπάει πάνω από 350, ενώ η McLaren 675 LT... περιορίζεται, επίσης, στα 330 χλμ./ώρα. Τέλος, η Porsche 911 GT3 RS δεν ξεπερνάει τα 322. Βέβαια, μπορεί στη μία περίπτωση να μιλάμε για αγωνιστικά μονοθέσια στην πίστα και στην άλλη για μοντέλα παραγωγής που κυκλοφορούν στον δρόμο, όμως και πάλι είναι άξιο αναφοράς, καθώς γίνεται λόγος για αυτοκίνητα που κοστίζουν το λιγότερο 200 χιλιάδες ευρώ στην αγορά (όχι ότι τα μονοθέσια δεν... τσιμπάνε).

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειώσουμε και ότι όλα δείχνουν πως βρήκαμε έναν νέο «Ναό της Ταχύτητας» στη Formula1. Μέχρι τώρα αυτόν τον τίτλο κατείχε η Μόντσα, αλλά οι αρκετές μεγάλες ευθείες στο Μπακού... προσφέρονται, όπως αποδείχτηκε και στην πράξη, για υψηλές ταχύτητες, ώστε να καταρριφθεί ένα ρεκόρ που δεν το περιμέναμε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!