Το ηλεκτρικό όχημα που «σπάει» τα χρονόμετρα (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Το ηλεκτρικό όχημα που «σπάει» τα χρονόμετρα (video)
Όποιος πιστεύει πως τα τετράτροχα με... μπαταρίες είναι αργά καλά θα κάνει να το ξανασκεφτεί, ειδικά βλέποντας το παρακάτω βίντεο με το πιο γρήγορο EV στην Ευρώπη!

Τον τελευταίο καιρό διάφορα βίντεο στο διαδίκτυο αποδεικνύουν ότι τα αυτοκίνητα που κινούνται με ηλεκτρισμό μπορούν να είναι πολύ γρήγορα, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, βλέπουμε το πιο γρήγορο ηλεκτρικό όχημα στην Ευρώπη! Φυσικά, πρόκειται για ένα ειδικό τετράτροχο προδιαγραφών dragster, που με τον Μάρις Όζολινς πίσω από το τιμόνι κατάφερε να γράψει χρόνο που θα ζήλευαν και τα αντίστοιχα με μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Το Electric Fox, όπως ονομάζεται, εφοδιάζεται με ένα σετ μπαταριών των 800V. Οι έξι ηλεκτροκινητήρες της YASA αποδίδουν στο σύνολό τους 1.368 ίππους και 2.160 Nm ροπής, την ώρα που το βάρος του περιορίζεται στα 725 κιλά. Το αποτέλεσμα είναι ότι ολοκληρώνει τα 400 μέτρα σε μόλις 7,631 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου τα 275,23 χλμ./ώρα! Ο στόχος των μηχανικών του οχήματος όμως δεν σταματά εδώ, αφού οι ίδιοι θέλουν να σπάσουν το φράγμα των επτά δευτερολέπτων και να «βγουν» με περισσότερα από 322 χλμ./ώρα από τη διαδρομή! Δείτε το βίντεο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!