Σκληρή κριτική από την Porsche στην Tesla

Πέτρος Πιτσίνης
Σκληρή κριτική από την Porsche στην Tesla
Η Γερμανική φίρμα δεν μίλησε με τα... καλύτερα λόγια για τα αυτοκίνητα της Tesla, ενώ διαβεβαίωσε πως το δικό της ηλεκτρικό δημιούργημα, η Mission E, θα είναι υπεράνω των προσδοκιών.

Η Tesla είναι μια εταιρεία που έχει παρουσιαστεί αρκετά πρόσφατα στο χώρο της αυτοκίνησης, ωστόσο έχει καταφέρει να πείσει με τα προϊόντα της και να προσελκύσει πολλούς αγοραστές. H Porsche από την άλλη μετρά πολλές δεκαετίες στην αγορά αυτοκινήτου και θέλει να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό σεντάν, που θα ανταγωνιστεί το δημοφιλές Tesla Model S.

Με την εντυπωσιακή Mission E, η Γερμανική μάρκα μας έδωσε μια γεύση και λέει πως η έκδοση παραγωγής της θα είναι ακόμη καλύτερη, έχοντας εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, υψηλόβαθμο στέλεχος της Porsche άσκησε σκληρή κριτική στη μάρκα από την Καλιφόρνια και συγκεκριμένα, είπε: «Το Ludicrous Mode (λειτουργία πλήρους ισχύος των μοντέλων της Tesla) είναι υπερτιμημένο. Δύο δυνατές εκκινήσεις και πάει, η μπαταρία τελείωσε. Η Mission E δεν θα είναι έτσι. Θα είσαι σε θέση να την πιέζεις συνεχώς και η μπαταρία δεν θα υπερθερμαίνεται, το ίδιο και η μονάδα ελέγχου ισχύος, ενώ τα καθίσματα δεν θα είναι χάλια».

Η Porsche Mission E αποδίδει συνολικά 600 ίππους και κινείται πραγματικά γρήγορα, με το 0-100 χλμ./ώρα να μην απαιτεί περισσότερα από 3,5 δευτερόλεπτα. Αυτό όμως που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι η αυτονομία της, που μπορεί να ξεπεράσει τα 500 χιλιόμετρα! Μάλιστα, η συγκεκριμένη τιμή αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο στην έκδοση παραγωγής του μοντέλου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!