Δεύτερο γκραν σλαμ για Ρόσμπεργκ

Νίκος Τσιώκος
Δεύτερο γκραν σλαμ για Ρόσμπεργκ
Το δεύτερο γκραν σλαμ της καριέρας του πέτυχε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στο Αζερμπαϊτζάν και έπιασε τους Φάντζιο, Μπράμπχαμ, Χάκινεν, Χάμιλτον.

Δεν ήταν μόνο η πέμπτη νίκη στη σεζόν και 19η στην καριέρα του Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Γερμανός είχε κι άλλο επίτευγμα στο Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν, καθώς σημείωσε το δεύτερο γκραν σλαμ της καριέρας του, αφού κατέκτησε την pole position, πανηγύρισε τη νίκη, οδήγησε την κούρσα σε κάθε γύρο του αγώνα και έκανε τον ταχύτερο γύρο.

«Είναι εκπληκτική ημέρα, εκπληκτικό τριήμερο. Για μένα το τριήμερο πήγε τέλεια, όλα πήγαν σύμφωνα με το πλάνο. Ευχαριστούμε για το καλωσόρισμα στο Μπακού. Σήμερα απλά απολαμβάνω τη νίκη. Μεγάλοι πανηγυρισμοί απόψε!», δήλωσε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας. Το πρώτο, μάλιστα, ήταν και πάλι τη φετινή σεζόν και συγκεκριμένα στη Ρωσία για να μπει σ' ένα ξεχωριστό... κλαμπ της Formula1. Έτσι, έπιασε τους Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, Τζακ Μπράμπχαμ, Μίκα Χάκινεν και Λιούις Χάμιλτον.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι απέχει μία νίκη από τις 20 των Χάκινεν και Κίμι Ραϊκόνεν, ενώ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους νικητές που δεν έχουν κατακτήσει τίτλο. Θα μπορέσει να τα καταφέρει φέτος ο πιλότος της Mercedes; Για την ώρα έχει το προβάδισμα και το ερώτημα είναι αν θα συνεχίσει έτσι μέχρι τέλους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!