Η Alfa Romeo Giulia «μεγαλώνει»

Η Alfa Romeo Giulia «μεγαλώνει»

Ύστερα από την «επίθεση» των Ιταλών στα μεσαία πολυτελή σεντάν, η φίρμα σκέφτεται το λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου που θα έχει ως στόχο την αμέσως επόμενη κατηγορία! 

Η Alfa Romeo Giulia «μεγαλώνει»

Με την Giulia, η Alfa Romeo μπήκε στο «παιχνίδι» των μεσαίων πολυτελών σεντάν και πλέον, θεωρείται ένας υπολογίσιμος αντίπαλος από τον ανταγωνισμό. Η Ιταλική φίρμα όμως δεν μένει εκεί και ήδη υπάρχουν σχέδια για ένα μεγαλύτερο μοντέλο, το οποίο θα θυμίζει αρκετά τη Giulia και θα δανεισθεί πράγματα από αυτή, όμως θα σταθεί «απέναντι» στις BMW Σειρά 5, Mercedes-Benz E-Class, Audi A6 και το νέο Volvo S90. 

Σύμφωνα με το AutoExpress, θα είναι πισωκίνητη και θα χρησιμοποιεί τα μοτέρ που γνωρίσαμε και στο μεσαίο πολυτελές σεντάν της φίρμας, όμως θα γίνει και η πρώτη Alfa Romeo με εξακύλινδρο κινητήρα ντίζελ. Οι επιλογές στα κιβώτια ταχυτήτων θα είναι δύο, ένα μηχανικό εξάρι και ένα αυτόματο οκτάρι, ενώ θα διατίθεται προαιρετικά και με κίνηση σε όλους τους τροχούς. 

Αν παρουσιαστεί και σε έκδοση επιδόσεων δεν θα ήταν παράλογο να «φορέσει» τον νέο V6 Twin-Turbo των 2.9 λίτρων και των 510 ίππων από τη Giulia, ίσως και σε μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Πάντως, αυτό που θεωρείται σχεδόν σίγουρο, είναι ότι θα παρουσιαστεί ως Plug-In Hybrid! Αν τελικά περάσει στην παραγωγή, αυτό θα γίνει μετά το SUV της Alfa Romeo και την κουπέ έκδοση της Giulia, που περιμένουν στη «σειρά» για να τελειοποιηθούν. 

*Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι ψηφιακά επεξεργασμένες κι όχι επίσημες. 

Best of internet