Μαρκιόνε: «Εφέτος τον τίτλο όχι του χρόνου»

Μαρκιόνε: «Εφέτος τον τίτλο όχι του χρόνου»

Ο πρόεδρος της Ferrari αρνείται να παραιτηθεί από τον στόχο του εφετινού πρωταθλήματος της Formula 1 και θεωρεί, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Μαρκιόνε: «Εφέτος τον τίτλο όχι του χρόνου»

Αισιοδοξία και πίστη στον στόχο της κατάκτησης του εφετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1, εξέφρασε ο Σέρτζιο Μαρκιόνε. Ο πρόεδρος της Ferrari δήλωσε κατά την προσέλευσή του στα πιτ της πίστας του Μπακού, ότι «είναι λάθος να αρχίζουμε να κοιτάζουμε τον επόμενο χρόνο, επειδή δεν νικήσαμε στους πρώτους έξι αγώνες. Ο αγώνας είναι τώρα, οπότε πρέπει να επικεντρώσουμε στο σήμερα. Σε δύο εβδομάδες θα έχουμε την Αυστρία και σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσπαθούμε πάντα να βελτιώνουμε τα αυτοκίνητα, γιατί αυτό είναι ουσιώδες».

Ο Μαρκιόνε απάντησε και στους σκεπτικιστές εκτός ομάδας, που θεωρούν ότι η απόσταση της Ferrari από τη Mercedes είναι μεγάλη και δεν μπορεί να καλυφθεί εφέτος, λέγοντας ότι «τους καταλαβαίνω πολύ καλά, όμως η διαφορά των βαθμών δεν δικαιολογεί τέτοια απαισιοδοξία».

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολο, όμως η ομάδα δεν θα παραιτηθεί από τον στόχο της και να αρχίσει να σκέφτεται το 2017». Πριν το Γκραν Πρι στο Μπακού βρίσκεται ο Σεμπάστιαν Φέτελ 38 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Νίκο Ρόσμπεργκ.

Για τον Μαρκιόνε δεν αποτελεί λύση η παραίτηση από τον εφετινό στόχο και η συγκέντρωση για τον επόμενο χρόνο, αφού «με αυτά που συνέβησαν στους τελευταίους αγώνες, είναι -κατά τη γνώμη μου- το πρωτάθλημα εντελώς ανοιχτό. Πρέπει να ξαναμπούμε μόνοι μας στο παιχνίδι. Ο Μαουρίτσιο και η ομάδα θέλουν να το κάνουν αυτό. Ακουσα, ότι ο Φέτελ είναι πεπεισμένος, ότι έχει το κατάλληλο αυτοκίνητο και ότι θα είναι σε θέση να πετύχουν τα ανάλογα αποτελέσματα. Ετσι θα δουλέψουμε πάνω στους επόμενους αγώνες, γιατί δεν βρισκόμαστε ακόμη ούτε στα μισά του πρωταθλήματος».

Best of internet