Τι ζητούν οι Porsche στην πισίνα; (pics)

Τι ζητούν οι Porsche στην πισίνα; (pics)

Τι ζητούν οι Porsche στην πισίνα; (pics)

Ο Βρετανός Κρις Λαμπρόι μετατρέπει δημοφιλή μοντέλα σε ψηφιακά έργα τέχνης και σε ασυνήθιστα συμπλέγματα, που μοιάζουν σαν να κάνουν αεροβική γυμναστική.

Αυτά τα ψηφιακά γλυπτά έχουν άρωμα βενζίνης. Πρόκειται για έργα μοντέρνας τέχνης του βρετανού Κρις Λαμπρόι, τα οποία ξεκίνησαν τη ζωή τους σαν αυτοκίνητα για να καταλήξουν σε ασυνήθιστες συνθέσεις. Ο καλλιτέχνης δεν διστάζει ούτε μπροστά σε Αγια Δισκοπότηρα της αυτοκίνησης, όπως είναι για παράδειγμα η Porsche 911, την οποία κακομεταχειρίζεται ποικιλοτρόπως. Έτσι βλέπουμε να βυθίζει τέτοια γερμανικά μοντέλα στην πισίνα, να τα πιάνει σαν ψάρια σε δίχτυ ή να τα τοποθετεί κάθετα σε στενά χαντάκια.

Ο Λαμπρόι ασχολείται επίσης και με cult μοντέλα ιαπωνικής προέλευσης, όπως τα Honda NSX και Datsun Skyline GTR, αλλά και η αθάνατη Toyota Corolla. Εδώ επιλέγει τρισδιάστατες, ψηφιακές απεικονίσεις, από τις οποίες προκύπτουν άκρως φουτουριστικές συνθέσεις με συμπρωταγωνιστές γνωστές φιγούρες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, όπως ο Pikachu και ο Sonic.

Από την έμπνευση του βρετανού καλλιτέχνη δεν ξέφυγε ούτε η σειρά F-Series της Ford. Το δημοφιλές πικ απ κυριαρχεί στην κορυφή των πωλήσεων της αμερικανικής αγοράς αυτοκινήτων εδώ και δεκαετίες και ο Λαμπρόι το τραβάει σαν πλαστελίνη και το φωτίζει με λαμπτήρες Νέον, παραπέμποντας στη δεκαετία του 70.

Δεν λείπουν επίσης τα συμπλέγματα μεταξύ αμερικανικών μοντέλων, που χαρακτηρίζονται από τον ίδιο τον καλλιτέχνη ως ιδιότυπες ασκήσεις αεροβικής γυμναστικής.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, όλα αυτά τα καλλιτεχνήματα υπάρχουν προς το παρόν μόνον ως ψηφιακά σχέδια στον υπολογιστή του Βρετανού και δεν είναι βέβαιο, αν θα τα δούμε ποτέ και στην πραγματικότητα.

Best of internet