Έκλεστοουν: «Ανοιχτό για Ίμολα αντί Μόντσα»

Νίκος Τσιώκος
Έκλεστοουν: «Ανοιχτό για Ίμολα αντί Μόντσα»
Ο Μπέρνι Έκλεστοουν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Γκραν Πρι της Ιταλίας να γίνει στην Ίμολα, αν δεν ανανεώσει το συμβόλαιο η Μόντσα.

Το ενδεχόμενο η Formula1 να χάσει μία θρυλική πίστα παραμένει ορατό. Ο λόγος είναι ότι η Μόντσα δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιο με τη διοίκηση του σπορ, το οποίο λήγει φέτος. Αν δεν έχουμε κάποια εξέλιξη μέχρι και τον Σεπτέμβριο, όταν θα διεξαχθεί το Γκραν Πρι της Ιταλίας, τότε ο «Ναός της Ταχύτητας» θα αποτελέσει παρελθόν από το καλεντάρι.

Ωστόσο, οι γείτονες έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να διεξάγουν αγώνες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς υπάρχει η εναλλακτική της Ίμολα. Το σενάριο αυτό είχε αποκαλυφθεί πέρυσι τέτοια εποχή, με τον Μπέρνι Έκλεστοουν τώρα να το αφήνει ανοιχτό. «Πρέπει να βασιστούμε στις εθνικές αθλητικές αρχές της χώρας.

Αν δε γίνει στη Μόντσα και θέλουν να στηρίξουν την Ίμολα, τότε θα πάμε στην Ίμολα», είπε ο ισχυρός άνδρας της F1. Όσο για το αν είναι έτοιμη να φιλοξενήσει αγώνα η Ίμολα, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη. «Θα κάνουν πολλή δουλειά, οπότε ναι το πιστεύω (ότι μπορούν)», πρόσθεσε. Τέλος, να σημειώσουμε ότι η Ίμολα φιλοξένησε τελευταία φορά αγώνα το 2006, όταν διεξήχθη το τελευταίο Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!