Ραϊκόνεν: «Δεν είμαστε εδώ για την πέμπτη θέση»

Νίκος Τσιώκος
Ραϊκόνεν: «Δεν είμαστε εδώ για την πέμπτη θέση»
Ο Κίμι Ραϊκόνεν στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε χθες και σήμερα και στην πέμπτη θέση, για την οποία δήλωσε χαρούμενος μεν, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν ήταν αυτός ο στόχος του.

Στις δυσκολίες που αντιμετώπισε, κυρίως την Παρασκευή (17/6), αναφέρθηκε ο Κίμι Ραϊκόνεν, ύστερα από το τέλος των κατατακτηρίων δοκιμών στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Iceman θα εκκινήσει τέταρτος λόγω της ποινής του δεύτερου Σέρχιο Πέρεζ, όμως δήλωσε μεν χαρούμενος από το αποτέλεσμα, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν αυτός ο στόχος του.

«Δεν ήταν εύκολο τριήμερο, αλλά σήμερα στις κατατακτήριες δοκιμές καταφέραμε να κάνουμε το μονοθέσιο σταθερό. Ήταν πολύ πιο γρήγορο. Οδηγούσα όπως ήθελα. Στον τελευταίο γύρο στο Q3 έβαλα ένα νέο σετ πολύ μαλακής γόμας και μετά την κόκκινη σημαία βγήκα και δεν μπορούσα να βελτιώσω τον χρόνο μου.

Με μόνο δύο λεπτά στη διαδικασία, όλοι προσπάθησαν να κάνουν έναν τελευταίο γύρο, αλλά υπήρχε πολλή κίνηση. Αν δείτε το πόσο δύσκολο ήταν το τριήμερο μέχρι τώρα, είμαστε χαρούμενοι με αυτό το αποτέλεσμα. Προφανώς, δεν είμαστε εδώ για να τερματίσουμε πέμπτοι και σήμερα αισθάνθηκα ότι θα έρθουν περισσότερα από το μονοθέσιο. Θα είναι μεγάλος και δύσκολος αγώνας για όλους, απλά πρέπει να κάνουμε το καλύτερο, να κάνουμε τις σωστές επιλογές και να δούμε τι θα συμβεί», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!