Χαοτικό ξεκίνημα για GP2 στο Μπακού (vid)

Νίκος Τσιώκος
Χαοτικό ξεκίνημα για GP2 στο Μπακού (vid)
Ο πρώτος αγώνας του GP2 στο Μπακού ξεκίνησε με... χάος, με έξι μονοθέσια να εμπλέκονται σε ατύχημα στην πρώτη στροφή.

Όπως αποδείχθηκε την Παρασκευή (17/6) και το Σάββατο (18/6), η πίστα του Μπακού θα εξελιχθεί σε πίστα των ατυχημάτων σαν το Μονακό. Ήδη έχουμε τρία ατυχήματα σε ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές της Formula1, ενώ στον πρώτο αγώνα του GP2 στο Αζερμπαϊτζάν επικράτησε το... χάος. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά έξι μονοθέσια ενεπλάκησαν σε ατύχημα μόλις στην πρώτη στροφή.

Ο λόγος για τους Πιερ Γκασλί, Νόρμαν Νάτο, Άλεξ Λιν, Νίκολας Λαφίτι, Σέρχιο Καναμάσας και Μάρβιν Κίρχοφερ. Οι Γκασλί και Νάτο είχαν επαφή, με τον Καναμάσας να πέφτει πάνω στον πρώτο και τον Κίρχοφερ να οδηγείται στον Λιν, ενώ επηρεάστηκε και ο Λαφίτι.

Για την ιστορία ο Ιταλός Αντόνιο Τζιοβινάτσι πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, ενώ τον αγώνα εγκατέλειψαν συνολικά δέκα μονοθέσια σ' έναν επεισοδιακό αγώνα. Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Νάτο είναι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και στο κυνήγι του βρίσκονται οι Λιν και Γκασλί από αυτούς που ενεπλάκησαν στο ατύχημα.

Είναι αυτό οιωνός και για τον αγώνα της Formula1; Αυτό μένει να το δούμε την Κυριακή (19/6), καθώς δεν αποκλείεται να δούμε αρκετές φορές το αυτοκίνητο ασφαλείας να μπαίνει στην πίστα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!